Najprojekt Dječjeg vijeća Grada Preloga

Najprojekt Dječjeg vijeća Grada Preloga

U Zagrebu je u Gradskoj vijećnici održano godišnje savjetovanje koordinatora akcija “Gradovi i općine prijatelji djece”, na kojem su bili i predstavnici iz Grada Preloga, piše Prelog.hr.

Savez društava Naša djeca Hrvatske u okviru djelovanja u Središnjem koordinacijskom odboru akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” izabralo je, od prijavljenih 11 projekata, draškovečki i čazmanski projekt kao najprojekt Dječjih vijeća Hrvatske. Za najprojekte organizatori dodjeljuju po 10.000 kuna za aktivnosti.

Cilj svih prijavljenih projekata morao je biti usmjeren na djecu. Kroz projekt trebala se također iščitati korisnost cjelokupnoj zajednici te poticanje tolerancije i ostvarivanje dječjih prava. U Povjerenstvu za odabir projekata uz odrasle članove sudjelovala su i djeca iz Dječjih vijeća, i to Katja Knežević iz DGV Opatija i Leon Žganec-Brajša iz DGV Varaždin koji su ujedno i proglasili najprojekte.

Nakon proglašenja, učenice Paula Petrić i Helena Habuš iz OŠ Draškovec predstavile su ukratko projekt koji je toga dana pokupio brojne čestitke i pohvale.

>>> Više pročitajte klikom ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije