U petak “Tito’s bojsi” u čakovečkom “Prostoru”

U petak “Tito’s bojsi” u čakovečkom “Prostoru”

Evo što bend kaže o sebi:Tito’s bojsi su nastali daleke 1999. godine u mjesecu siječnju, točnije 27. siječnja 1999. kada je održana prva proba kod Drandića u Rovinju. 2 dana nakon toga, 29. siječnja .1999., održan je i prvi koncert u srednjoj školi u Rovinju, u sljedećem sastavu: Neno je pjevao, Percho (tada zvani Zoki) je svirao gitaru, Bero je bubnjao, a na basu je bio Robi zvani Robertino.


>>> Ulaz na svirku je 25 kuna

Svirale su se obrade starih pank bendova, te dvije autorske pjesme: “tito’s bojs song” i “neshvaćeni degenerik”. U toj postavi su odprašena još 3 koncerta, da bi se na petom koncertu na drugoj gitari pojavio Toni.

I to je bio prvi i zadnji koncert u toj postavi, jer je Bero odlučio napustiti bend i posvetiti se drugim nevažnim stvarima kao što su faks i studiranje. Bez bubnjara je bend bio u krizi, a onda se Robi sjetio da on ustvari svira bubnjeve, i tako je on postao bubnjar tito’s bojsa.

A onda se opet Robi sjetio da pozna nekoga ko svira bas, i tako se i Njapo (ponekad zvani Kedo) stvorio na basu i prvi koncert u toj postavi je održan u Puli na gitarijadi 1. srpnja 2000. Ali ni ta postava nije dugo izdržala jer se i Toniju nije baš sviralo i imao je pametnijeg posla od “Tito’s bojsa”, a i nije došao sa nama na naš prvi koncert u Zagreb.

Tada mi shvaćamo da nam druga gitara i ne treba, nego smo samo htjeli biti veće face koje imaju 2 gitare.

Dakle, od proljeća 2001., pa sve do u vijeke vjekova, “Tito’s bojsi” djeluju u sljedećoj postavi: Neno pjeva i ponekad svira frulu, Percho svira gitaru i pjeva bek vokale, Robi svira bubnjeve, Njapo svira bas i također pjeva bek vokale! Ponekad, tj. kada se snimamo, pridružuje nam se i Kiki koji svira trubu i klavir, a i Tubak (koji je i naš snimatelj) se na nekoj pjesmi zna čut. Probe imamo u Sv. Lovreču (Pazentičkom) u “turiskičkom”, a do prije par godina smo ih imali 60 metara sjevernije u takozvanoj “šali”.

Od važnijih koncerata treba spomenuti koncert u Zadru 2005. kada smo svirali sa Angelic Upstartsima, u Rijeci 2006. sa Los Fastidiosima, Pazin 2005. sa KBO!, Buzet 2006. sa Atheist Rap-erima, Monte Paradiso Festival 2003. i 2007., Punk Island Fest u Slovačkoj 2007., a svakako treba spomenuti i evropsku turneju na proljeće 2007.

I to bi za sada bilo to dok nam se još nešto pametnoga ne desi…”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije