Prodavači moraju imati završenu srednju školu

Prodavači moraju imati završenu srednju školu

Na snazi je odnedavno Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o trgovini koji je unio neke novosti, izvijestio je Ured za državnu upravu u Međimurskoj županiji.

Propisana je obveza predstavničkim tijelima jedinica lokalne samouprave da donesu odluke o uvjetima za pokretnu prodaju robe na svojim područjima u roku od tri mjeseca, a u uvedena je i iznimka od obveze izdavanja rješenja o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti trgovine od strane nadležnog ureda za prodajni objekt u kojem se obavlja djelatnost trgovine, ukoliko je već izdano rješenje o ispunjavanju uvjeta, a u međuvremenu nije došlo do bitnih promjena.

Po novom, osobe koje su u trgovinama zaposlene kao prodavači ili trgovački poslovođe moraju imati najmanje završeno trogodišnje srednje obrazovanje.

U Uredu državne uprave upozoravaju da se u cilju suzbijanja nelegalnog i nezakonitog obavljanja djelatnosti trgovine i sprječavanja svakog oblika nelojalne konkurencije na tržištu rada, uvela kaznena odgovornost i za građanina koji bez dozvola obavlja prodaju robe izvan prodavaonica suprotno odredbama Zakona, ili pak prodaje proizvode koji se prema posebnim propisima ne mogu prodavati na otvorenim prostorima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije