U AUSTRALIJI LOVI NEOBIČNE RIBE

TOMICA GREGUREC Ribička iskustva s Mure u Kotoribi prenio u daleku Australiju

56-godišnji Tomica Gregurec strast za ribolovom odnio je prije mnogo godina u daleku Australiju. Tamo uživa u lovu na neobične vodene nemani

Za sebe će reći kako je bio jako mlad kada je otišao iz rodne Kotoribe u Autraliju, tamošnji Renmar South. Sredio si je život, oformio obitelj. Nerijetko u vrijeme našeg ljetnog raspusta zna posjetiti rodnu grudu, staze svoga djetinjstva.

Kaže kako mu posebno veselje na tim stazama predstavlja “ribičija” u koju je zaljubljen još “kak dečec dok je hodil saki den” na Muru loviti ribu koje je u ono vrijeme bilo u izobilju. Tamo je sticao ribičko iskustvo, a u ribolovu se počeo kaliti u Australiji kada je došao u doticaj s drugom vrstom ribe.

Kaže da bi bio poduži spisak riba, posebno grabežljivaca koje je ulovio u posljednje vrijeme. Posljednji ulov je bio ulov ribe grabežljivice zvane Mali Kotu. Rekao je kako je to riba koja napada i hrani se sa svime što živi u vodi ili pliva po njenoj površini. Ta riba svoje skrovište ima u dubokim vodama na dnu na pristupačnim mjestima i dosta ju je teško uloviti.

– Ova koju sam ulovio bila je 125 centimetara dužine, težine 40 kilograma. U pomoć su mi normalno priskočili moji vjerni učenici. Odlučili smo neman ostaviti u vodi ili drugim riječima, pustiti je – ispričao nam je Tomica i dodao kako je Mali Kotu samo ostao zapisan u bilježnici ‘velikih ulova’.


Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije