Borilački spektakl Biggers Better u Areni Varaždin 16. prosinca

Borilački spektakl Biggers Better u Areni Varaždin 16. prosinca

U petak, 16. prosinca u Areni Varaždin bit će održan finalni, deveti turnir Biggers Better – najveći borilački spektakl ikad održan u Varaždinu.  Biggers Better turnir je kojeg je prošle godine pokrenuo predsjednik WKN Federacije Stephan Cabrera sa željom da ljubiteljima borilačkih vještina ponudi nešto novo.

Osmislio je tako seriju od 8 kvalifikacijskih jednonoćnih turnira koji se održavaju tijekom godine diljem svijeta s jednim ciljem – saznati tko je najjači već iste večeri. Na svakom turniru sudjeluje 8 natjecatelja koji tijekom večeri napreduju kroz četvtfinale, polufinale i finale do titule pobjednika turnira. Svi pobjednici turnira na kraju se okupe na završnom, 9. turniru, odnosno superfinalu na kojem se bore za zlatnu krunu kralja Biggers Better-a i nagradu od 25 tisuća dolara.

Čast da organizira završni turnir  pripala je upravo Varaždinu, najavio je na prijepodnevnoj konferenciji za novinare održanoj u varaždinskoj sportskoj dvorani uz Dravu, Siniša Kovačić, jedan od organizatora superfinala:

– Ovaj turnir nema nikakve veze s profesionalnim boksom, što neki uspoređuju. Dakle, to je televizijski show koji se održava po sličnim pravilima kao u boksu, dozvoljeni su neki udarci koji u boksu nisu dozvoljeni i sve se odvija po Biggers Better pravilima. Suci i cijelo osoblje dolazi iz kompanije Biggers Better tako da to nema nikakve veze s boksačkom ili kickboxing Federacijom, rekao je Siniša.

Borci koji se bore na Biggers Better turnirima dolaze iz svih borilačkih disciplina (boks, kickboxing,mma, muay thai…), a ono što je zanimljivo je da u Biggers Betteru postoji samo jedna kategorija, i to teška, od 79,5 kilograma, s time da gornje granice – nema. To drugim riječima znači da se može dogoditi da se borac od 80 kilograma mora boriti protiv upola težeg protivnika. Je li veći –  uvijek i bolji? Pitanje je to kojim se vodio vlasnik Biggers Bettera Stephan Cabrera kada je osmišljavao ime turnira, odgovorivši odmah da teži borac nije uvijek i jači i da se lako može dogoditi da ga upola lakši protivnik zahvaljujući hrabrosti i taktičkim vještinama – pobijedi.

Upravo je to čar Biggers Bettera, rekao je Cabrera koji je također prisustvovao pressici u Areni dodavši da ovaj turnir – za razliku od boksačkih – privlači raznoliku publiku:

– Ovaj turnir privlači različite ljude – boks obično privlači publiku srednje životne dobi, dok je Biggers Better atraktivan i mladima, pa čak i djevojkama i ženama, jer to je nešto potpuno drugačije. Zato u Varaždinu na finalnom turniru očekujem punu dvoranu i atraktivne borbe na visokom nivou, istaknuo je Cabrera.

Treba napomenuti da će u superfinalu i Hrvatska, odnosno Varaždin imati svog predstavnika. Naime, za zlatnu će se krunu među 8 boraca boriti i hrvatski boksački šampion Ivica Bačurin, koji je superfinale izborio pobjedom na kvalifikacijskom turniru u Bugarskoj. Domaća će mi publika biti dodatan vjetar u leđa i nadam se da ću uz njihovu pomoć uspjeti osvojiti zlatnu krunu, rekao je Bačurin:

– Čast mi je i zadovoljstvo što će se ovaj turnir održati u Hrvatskoj, odnosno Varaždinu, što nisam uopće očekivao da će se dogoditi. Drago mi je što ću imati priliku boriti se pred našom publikom. Znam da će biti teško, ali nadam se da ću osvojiti turnir, poručio je Bačurin.

Osim Bačurina, priliku za nastup pred domaćom publikom u sklopu Biggers Bettera dobit će još dva domaća borca – Vanja Kostel koji će se pokušati kvalificirati na prvi turnir iz nove serije Biggers Bettera koji će biti održan u veljači slijedeće godine u Maroku te mladi Jurica Škoranec koji će se u Varaždinu boriti za titulu juniorskog prvaka Europe.

Obojica su na današnjoj pressici poručila da će dati sve od sebe da se domaćoj publici – koju očekuju u velikom broju – pokažu u najboljem svjetlu. A punu dvoranu 16. prosinca očekuje i upravitelj Arene Varaždin, Neven Buljan koji je rekao da je vrijeme da napokon  i sportski događaji – a ne samo koncerti – počinju puniti varaždinsku dvoranu:

– Moramo jednom nekako okrenuti pilu naopako, pa napuniti dvoranu i sa sportom. Ako ovo nije dovoljna atrakcija u borilačkim sportovima, ja uistinu ne znam što bi drugo mogli ponuditi.

Jer, ovo će gledati cijela Europa, Azija i sjeverna Amerika u prime time-u na Eurosportu. Ako Eurosport ima svoj interes u komercijalizaciji ovog događaja, onda znači da je uistinu vrhunski, zaključio je Buljan.

Finale Biggers Bettera iz Varaždina uživo će prenositi TV postaja Europsort u prime time-u, koja je prenosila i kvalifikacijske turnire. Dosadašnji prijenosi kvalifikacijskih turnira na Eurosportu bili su najgledaniji događaji na toj TV kući u tjednu kada su se turniri održavali. Ako se uzme u obzir da je Eurosport prisutan u više od 116 milijuna kućanstava u 59 zemalja diljem svijeta te svoj program emitira na čak 20 jezika – jasno je da će slika iz Varaždina otići u domove milijuna gledatelja, što će biti odlična promocija za sam grad, zaključio je Buljan.

Borilački spektakl u Areni Varaždin počet će već u 19.30 sati bogatim popratnim programom, a Eurosport će s prijenosom početi u 21 sat.  Ulaznice koštaju 40 kuna, a mogu se već sada kupiti preko interneta u sustavu Ulaznice.hr.

Organizator finala Biggers Bettera u Varaždinu su trostruki svjetski profesionalni prvak u Kickboxingu i K-1 Siniša Kovačić i Max Bögel Tehnobeton. Spomenimo i da će uskoro biti održana audicija na kojoj će biti izabrane hostese koje će sudjelovati u show-u.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije