SVAKA ČAST

BRAVO! Studentice MEV-a ostvarile izvrsne rezultate na natjecanjima

Studentice specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta, Danijela Grgek, Ivana Husajina i Ela Trstenjak ostvarile su 3. mjesto na 2. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Proglašanje najboljih timova održano je u subotu 25. 4. 2020. na virtualnoj ceremoniji koju je predvodio prof.dr.sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije nacionalno je i međunarodno natjecanje organizirano za srednjoškolce i studente iz Republike Hrvatske i inozemstva. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je OSvajanje glagoljicom što znači da su natjecatelji morali ponuditi rješenje kroz jedan ili više sektora kreativne industrije koje odgovara na pitanje “kako OSvajati glagoljicom u novom mileniju?”. Cilj natjecanja bio je potaknuti na sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima za razvoj vještina, kritičko razmišljanje, kreativnost i unaprjeđivanje stečenih znanja.

Danijela, Ivana i Ela predložile su svoje kreativno idejno rješenje, u kategoriji natjecanja “Kreativni planet”, u obliku računalne igre “QUATRO”. Igru su osmislile po uzoru na igru “Država, grad, selo”, a moguće ju je igrati i korištenjem VR naočala i čitača pokreta koji daju dodatan doživljaj stvarnosti. Igra je namijenjena osobama koje vole zabavu, isprobavati nove stvari, pustolovima, osobama željnima novih znanja i usavršavanja novih vještina, kao i digitalno osviještenim osobama. Sudjelovanje studentica na natjecanju podržali su njihovi mentori dr.sc. Andrijana Kos Kavran, v.pred. i Daniel Herman, stručni suradnik. Ela komentira: “Vrijeme izolacije puno nam je pomoglo da kvalitetno radimo na zadatku zbog viška slobodnog vremena. Ja sam osobno naučila raditi i koristiti programe koje prije nisam te raditi sa alatima za koje nisam ni čula. Ključna stvar u rješavanju zadatka je definitvno timski rad s osobama koje te poslovno nadopunjuju.” Ivana dodaje: “Preporučujemo ostalim studentima uključivanje u natjecanja jer će rezultirati njihovim osobnim zadovoljstvom, samopouzdanjem i poticanjem kreativnosti.”

Osim izvrsnih rezultata primjenjenog znanja naših studenata, oni se ističu i u natjecanjima izvan Veleučilišta. Posebno ističemo uspjeh Tene Kovačić, studentice preddiplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta. Naime, Tena je u veljači ove godine osvojila 1. mjesto u kulinarskom show-u HRT-a “Kuhan i pečen”. Na show se spontano prijavila iz znatiželje, a otkrila nam je da nije uopće pomišljala na pobjedu. Tena dodaje: “Sudjelovanje u show-u je bilo odlično iskustvo. Puno sam toga naučila, prije svega o samoj sebi, nekim svojim sposobnostima i karakternim crtama za koje nisam znala da ih imam.”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije