Vatrogasci Svete Marije otvorili novo vatrogasno spremište

Vatrogasci Svete Marije otvorili novo vatrogasno spremište

Centar Svete Marije odnedavno krasi nova stambeno poslovna zgrada. U subotu, 12. studenog održana je svečanost njezinog otvaranja. Za izgradnju takve zgrade odlučila se tvrtka Instal promet Kanižaj d.o.o.

Njezin vlasnik Duško Kanižaj istaknuo je kako se u zgradi nalazi pet stanova, poslovni prostor i dvije vatrogasne garaže. Tom prilikom otvorena je i novouređena prodavaonica Metss-a. Govoreći o širokom asortimanu ponude direktor Metssa Branko Grašić naglasio je da tvrtka danas ima 153 trgovine i zapošljava 670 ljudi.

U sklopu zgrade koja se nalazi nasuprot Vatrogasnog doma izgrađeno je i vatrogasno spremište veličine 80 kvadrata. Predsjednik DVD-a Sveta Marija Ivan Pavlic zahvalio je svima koji su sudjelovali u izgradnji garažnog prostora i spomenuo kako je njegova izgradnja koštala 250 tisuća kuna.

Sa 150 tisuća kuna u sufinanciranje se uključila Općina Sveta Marija. Načelnik Dean Hunjadi je rekao da najbolji vatrogasci u Međimurju zaslužuju takav prostor. U ime VZMŽ na svečanosti je bio zapovjednik Ivan Krištofić koji je mišljenja kako su novi prostori primjereni potrebama vatrogasnog društva, a bit će na korist svim mještanima. Zgradu je blagoslovio župnik Pavao Markač koji je poželio da to bude kuća dobrote, prijateljstva, dostojanstva i mira, a otvorili su je simboličnim rezanjem vrpce Duško Kanižaj, Ivan Pavlic i Branko Grašić.

Druženje je nastavljeno u Vatrogasnom domu uz svirku limene glazbe Zvučni zid iz Goričana i ceremoniju krštenja mošta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije