Dani Martinja: Od 11. do 13. studenog policijska akcija “Alkohol”

Dani Martinja: Od 11. do 13. studenog policijska akcija “Alkohol”

Dani “Martinja” – Međimurska županija poznata je po velikom broju vinara i vinogradara koji će u razdoblju od 11. do 13. studenoga obilježavati narodni običaj krštenja mošta “Martinje”, a kojom prilikom se očekuje veći broj sudionika u prometu koji će konzumirati alkoholna pića.

U razdoblju od 11. do 14. studenoga 2010., kada se slavilo krštenje mošta zabilježeno je 5 prometnih nesreća od čega 1 s ozlijeđenim osobama gdje je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede, te 4 prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom. Najčešće greške u navedenim prometnim nesrećama su brzina neprimjerena uvjetima na cesti (1), nepropisno mimoilaženje (1), nepropisno skretanje (1) i nepropisno kretanje kolnikom  (1). Od 7 sudionika prometnih nesreća, alkohol nije bio zabilježen.

U razdoblju od 11. do 13. studenoga, tijekom noći 11./12. i 12./13. studenoga, Policijska uprava međimurska će u sklopu akcije “Alkohol” provoditi pojačane mjere i aktivnosti u prometu.

S toga upućujemo apel svim vozačima, da ne sjedaju za upravljače nakon konzumiranja alkoholnih pića, da poštuju prometne propise te da vožnju prilagode uvjetima na cesti kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu.

Vozačima bicikla i pješacima opetovano skrećemo pozornost na nošenje reflektirajućih prsluka i reflektirajuće odjeće po noći, te u uvjetima smanjene vidljivosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije