U vrijeme otežnih okolnosti

OPĆINA SELNICA ‘Smanjit će se cijene vrtića, a investicije se uglavnom nastavljaju’

Vičević kaže kako je na području općine u tijeku niz investicija od kojih se neke ostvaruju, a dio ih ide na čekanje ili odgodu sve dok se stanje u državi i svijetu ne normalizira.

U ovim teškim uvjetima u kojima se zbog pandemije Corona virusa nalazi cijeli svijet, naša domovina, pa tako i Općina Selnica, život u općini nije ugašen, te se odvijaju aktivnosti koje se moraju i mogu. 

Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica, vezano na pandemiju Corona virusa oglasio se na plaćanje troškova boravka djece u vrtićima.

– Odlukom o prestanku rada Dječjih vrtića, a sve u dogovoru s ravnateljicama Dječjih vrtića Sunčeko i Dječja mašta, obaviještavam roditelje kako će se cijena vrtića za ožujak umanjiti sukladno Ugovoru koji je sklopljen između korisnika i davatelja usluga, odnosno cijena će se umanjiti za dane u koje djeca nisu dolazila u vrtiće.

Za 30. ožujak dogovoren je sastanak s ravnateljicama vrtića kako bi se dogovorio model plaćanja za travanj i dalje kaže Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica. 

Iz Selnice i vijest kako su Gospodarska škola Čakovec i njezin ravnatelj Renato Vinko, seničkim vatrogascima i Civilnoj zaštiti poklonili zaštitne maske potrebne u borbi protiv Corona  virusa.

Projekti se odrađuju, ali otežano

Vičević kaže kako je na području općine u tijeku niz investicija od kojih se neke ostvaruju, a dio ih ide na čekanje ili odgodu sve dok se stanje u državi i svijetu ne normalizira.

– Hrvatska vlada je pokrenula mjere po kojima postoji mogućnost uzimanja kredita u novonastaloj situaciji, no u našem primjeru to nije izvedivo jer trenutačno rješavamo dobivanje kredita za nastavak izgradnje dječjeg vrtića, naglašava Vičević.

Ovog trenutka u općini se ostvaruju ili miruju projekti: Vrtić na Bukovčaku se izgrađuje zadovoljavajućom dinamikom jer su dobiveni novci potrebni za nastavak kreditiranja i zatvaranja financijske konstrukcije.

Teniski tereni će se izgraditi do faze navoza podloge, dok se na atletskoj stazi u Merhatovcu postavljaju rubnici.

Financiranje udruga svodi se na minimum, a upitan je i program proslave i obilježavanje Dana općine i Markova 2020.

Općina će iznači rješenje načina sufinanciranja projekta Aglomeracije Mursko Srediće koja je u tijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije