Položeni vijenci i upaljene svijeće povodom blagdana Svih svetih

Položeni vijenci i upaljene svijeće povodom blagdana Svih svetih

Povodom predstojećeg blagdana Svih svetih u ponedjeljak su podno središnjeg križa na čakovečkom groblju u Mihovljanu, položeni vijenci i upaljene svijeće.

Počast našim umrlima u ime Međimurske županije odali su župan Ivan Perhoč, predsjednik Skupštine Međimurske županije Petar Novački i zamjenik župana Matija Posavec.

Osim njih svijeće su zapalili i predstavnici Ministarstva obrane, Policijske uprave Međimurske, Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji, Grada Čakovca, Odsjeka Koordinacije udruga branitelja te političkih stranaka, a gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana fra Stanko Belobrajdić vodio je molitvu.

Sveta misa zadušnica održat će se na Dušni dan, 2. studenog u čakovečkoj župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa s početkom u 09:00 sati.

Vijenci i svijeće u povodu Svih svetih i u Prelogu

Već tradicionalno, izaslanstva Grada Preloga, Mjesnih odbora i udruga položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobljima.

Izaslanstvo Grada Preloga na čelu s gradonačelnikom Dragutinom Glavinom i njegovim zamjenikom Ljubomirom Kolarekom te predsjedicom Gradskog vijeća Terezijom Božek, položilo je vijence i zapalilo svijeće podno križeva na gradskim grobljima i kod spomenika poginulim braniteljima.

Isto su učinili i predstavnici Mjesnih odbora, gradskih ustanova i braniteljskih udruga u Prelogu, Draškovcu, Cirkovljanu i Svetom Jurju u Trnju. (Prelog.hr)

Prelog: Položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom blagdana Svih svetih

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije