PROTIV POBAČAJA

40 DANA ZA ŽIVOT Molitelji ponovo ispred čakovečke bolnice: ‘Pridružite nam se u molitvi’

- Svrha miroljubivog bdijenja jest biti posljednji znak nade i pomoći svima koji u teškim životnim trenucima pomišljaju na pobačaj - kažu iz inicijative 40 dana za život Čakovec

Nova kampanja inicijative ’40 dana za život’ započinje 26. veljače i traje do 5. travnja 2020. godine. U ovoj, do sada najvećoj, kampanji sudjeluje 35 gradova u Hrvatskoj na 37 mjesta bdijenja. Bdijenje će se održavati i u Čakovcu, svakog dana od 6 do 18 sati.

Mjesto održavanja je Županijska bolnica Čakovec. Prvoga dana kampanje na mjestu bdijenja održat će se križni put za nerođene s početkom u 17 sati, nakon kojeg slijedi početni blagoslov.

– Nadolazeća kampanja bit će posebno usmjerena na muškarce koji nose rane grijeha pobačaja. Stoga je tema kampanje ‘Iscjeljenje očeva srca’, a zaštitnik kampanje je sv. Josip. Na istu temu održat će se i tribina 15. ožujka u Katoličkom domu, s početkom u 19:30 sati. Na tribini će gostovati Marko Bunić i vlč. Davor Šumandl, koji sudjeluju u vođenju i organizaciji programa za iscjeljenje rana pobačaja za muškarce ‘Iscjeljenje očeva srca’ – rekao nam je Ante Buterin, novi voditelj inicijative ’40 dana za život’ u Čakovcu.

Kako kaže, svrha miroljubivog bdijenja jest biti posljednji znak nade i pomoći svima koji u teškim životnim trenucima pomišljaju na pobačaj, ili su se čak i odlučili na njega.

– Isto tako želimo biti prvi znak milosrđa za sve one koji su počinili pobačaj. O uspjehu dosadašnjih kampanja svjedoče brojni plodovi – rekao nam je dodavši da su do sada u Hrvatskoj spašena 64 dječja života, a u svijetu 16.742 života za koje se zna.

Kako je rekao Buterin, u dosadašnjim kampanjama sudjelovalo je više od milijun ljudi u 855 gradova u 61 državi svijeta, brojne majke i očevi našli su mir i oprost u programima inicijative kao što su ‘Oprostom oslobođene’ i ‘Iscjeljenje očeva srca’.

– Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u nadolazećoj kampanji! – poziva Ante Buterin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije