Dani hrvatskog turizma donijeli dvije nagrade u Međimurje

Dani hrvatskog turizma donijeli dvije nagrade u Međimurje

Grad Šibenik i tamošnji hotelski resort Solaris ugostili su ovogodišnje Dane hrvatskog turizma čiji su organizatori Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radio televizija. Uz domaću stručnu javnost odazvali su se i članovi Svjetske turističke organizacije te predstavnici inozemnih turističkih operatera.

Trodnevni skup koji struku jednom godišnje okuplja na istom mjestu obilovao je predavanjima i stručnim skupovima, razmjenom mišljenja, iskustava i vizijama razvoja hrvatskog turizma. Poseban je naglasak stavljen na uspješnu turističku sezonu koja je već iza nas i činjenicu da se ona produljuje.

Također već po tradiciji manifestacija Dani hrvatskog turizma proglašava najbolje iz nekoliko akcija HTZ-a i HGK-a te Hrvatskog auto-kluba koji proglašava najbolje auto-kampove. Radi se o akcijama i natječajima Volim Hrvatsku, Zeleni i plavi cvijet u turizmu te Kvaliteta za Hrvatsku. U Međimurje su pristigle dvije nagrade – jedna s adrese Ministarstva turizma i HTZ-a, a druga od HGK.

Općini Sveti Martin na Muri dodijeljena je treća nagrada Hrvatske gospodarske komore – Kvaliteta za Hrvatsku – kao jedinici lokalne samouprave s topličkim sadržajem. Priznanje i nagradu primio je načelnik Općine Franjo Makovec.

Izuzetno vrijedno priznanje dodijeljeno je čakovečkom Perivoju Zrinskih, kojeg su kao osobito vrijednu parkovnu arhitekturu ocijenile komisije HTZ-a.

Kako smo već ranije pisali, nakon 3 godine uzastopce dobivenih najviših državnih priznanja za najuređeniji grad kontinentalne Hrvatske, Čakovec je ove godine osvojio “Zeleni cvijet sa zlatnim znakom” za najuređeniji park kontinentalne Hrvatske – Perivoj Zrinskih.

Čast da preuzme nagradu imao je predsjednik Gradskog vijeća Čakovec Gordan Vrbanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije