Mali Mihaljevec: “Zamalo zapalio farmu muznih krava”

Mali Mihaljevec: “Zamalo zapalio farmu muznih krava”

“U subotu 22. listopada u 16:00 sati prilikom spaljivanja korova i suhe trave vlasnik farme u Malom Mihaljevcu nije predvidio vremenske nepogode koje su ga zadesile kada je počeo puhati jak vjetar. Tom prilikom jak vjetar je proširio vatru koja se više nije mogla kontrolirati i prijetila obiteljskoj kući i farmi.” – Tako je glasila pretpostavka Javne pokazne vježbe općine Sv. Juraj na Bregu.

Vlasnik žurno alarmira vatrogasce (93) koji izlaze na mjesto događaja te istog stavljaju pod nadzor.

Ovom vježbom su uvježbali dio članova (27 nazočnih interventnih vatrogasaca) postrojbi Vatrogasne zajednice općine Sv. Juraj na Bregu u pravilnom, efikasnom i stručnom načinu korištenja vatrogasne opreme koju posjeduju postrojbe učesnice vježbe.

Provjerili su usklađenost zajedničkog taktičkog nastupa više vatrogasnih postrojbi, koordinacije zapovjedanja, te provjere opreme i tehnike kojom raspolažu. Vježba se održavala na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu ”Horvat” u Malom Mihaljevcu, koja se nadaju da neće morati doživljavati sličan scenariji u stvarnom stanju. ali im je drago što vatrogasci uvježbavaju najgore situacije.

Na ”intervenciju” su prvi stigli vatrogasci DVD-a M. Mihaljevec, koji zajedno sa JVP grada Čakovca pokusavaju zaustaviti vatrenu stihiju. To im baš i ne ide od ruke te dežurni operativni vatrogasac JVP grada Čakovca SMS porukama obavještava i druga društva u općini koja također svaka sa svojim zadatkom pomažu zajedničkim snagama zaustaviti vatru.

Nakon nekog vremena to im i uspjeva, na svu sreću bez veće materijalne štete koje su mogle biti kobne za ovo malo seosko gospodarstvo Horvat.

U vježbi su sa svojim vozilima i opremom sudjelovala još i Dobrovoljna vatrogasna društva Brezje, Lopatinec, Vučetinec i Zasadbreg.

>>> Više pročitajte i fotografija pogledajte klikom ovdje

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije