Zbor Josip Štolcer Slavenski zlatni u Novigradu

Zbor Josip Štolcer Slavenski zlatni u Novigradu

U Novigradu je održan  44. susreta hrvatskih pjevačkih zborova. Pobjednik je pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca kojim je dirigirala Senka Bašek Šamec odluka je stručnog povjerenstva, kojem je predsjedao Josip Jerković, a članovi su još bili Danica Pirečnik i Tomislav Uhlik.

Za višegodišnje uspjehe na pozornicama Europe i svijeta, uz naderene pjevače, zaslužan je i dugogodišnji predsjednik zbora Vladimir Ivković.

Srebrno odličje osvojio je ženski zbor Crkvenog pjevačkog društva “Mir” iz Belišća, pod ravnanjem Želimira Sušića dok je brončano priznanje osvojio mješoviti pjevački zbor Sveučilišta u Splitu “Vox Animae” kojim je dirigirao Tomislav Veršić.

Priznanja najboljim zborovima, rad likovnog pedagoga Roberta Wrane, dodijelili su tajnik HDS Dražen Jelavić i predsjednik stručnog povjerenstva Josip Jerković.

Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za izvedbu skladbe “Linđo” Vladimira Berdovića, dobio je zbor Šibenskog pjevačkog društva “Kolo” pod ravnanjem Mladena Tutavca.

Na ovogodišnjim 44. susretima hrvatskih pjevačkih zborova, osmom po redu koji se, pomalo već tradicionalno održava u Novigradu, u konkurenciji je nastupilo 16 pjevačkih zborova iz cijele Hrvatske koji su se kvalifikacijskim “koncertima” plasirali za završni susret u Novigradu a u kojima je pjevalo 600 zborskih pjevača.

Po završetku službenog dijela 44. susreta svi pjevački zborovi koji su nastupili u Novigradu zajedničkim pjevanjem skladbe Vlahe Paljetka na stihove Dragutina Domjanića “Popevke sam slagal”, ispred novigradskog “Lapidarija” završili su ovogodišnje druženje pjevačkih zborova Hrvatske koje je u Novigradu održano u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije