ŠRD Klen Sveta Marija: Ostvareni najbolji rezultati u povijesti društva

ŠRD Klen Sveta Marija: Ostvareni najbolji rezultati u povijesti društva

U idućoj godini četiri ribiča u reprezentaciji Hrvatske. Članovi ŠRD-a Klen iz Svete Marije i ove su godine u ribičkom domu okupili sve one koji im na bilo koji način pomažu u njihovom radu kako bi im predstavili su rezultate ekipa i pojedinaca na kraju vrlo uspješne natjecateljske sezone.

Postignuti rezultati su vrhunski i najbolji u povijesti društva što ih svrstava u sam vrh međimurskih i hrvatskih ribolovnih ekipa. Sve goste pozdravio je predsjednik domaćina Stjepan Slaviček koji je natjecateljima čestitao na plasmanima, a ostalima zahvalio na nesebičnoj podršci i radu. Istaknuto je kako je uloženo puno truda i rada samih natjecatelja kao i svih članova. Posebno ih raduju rezultati mlađih kategorija koji su ostvareni uz veliku pomoć roditelja.

Kada se sve to poklopi, stižu i rezultati o kojima je govorio predsjednik natjecateljske komisije Dragutin Kedmenec. Ove godine član reprezentacije Hrvatske u kategoriji U 18 bio je Peter Dominik, a u idućoj će godini hrvatske boje braniti čak četiri ribiča iz Svete Marije.

Darko Kolarić izborio je ulazak u seniorsku ekipu Hrvatske, Erwin Škoda i Tomislav Orehovec postali su članovi reprezentacije u kategoriji U-14, a isto je to uspjelo i Mihaelu Pongracu u kategoriji U-23. Seniorska ekipa Klen Vigme sezonu je u Prvoj ligi HŠRS-a završila na odličnom četvrtom mjestu od 12 ekipa te će u sljedećoj sezoni, uz Som iz Kotoribe i Glavaticu iz Preloga, biti predstavnici Međimurja u tom elitnom natjecanju.

Najbolji pojedinac bio je Darko Kolarić na petom mjestu. Odlični rezultati nisu izostali ni u drugim kategorijama. Na završnici kupa Hrvatske u Bilju seniorke su bile sedme od trinaest ekipa, juniori su osvojili šesto mjesto između šesnaest ekipa, dok su juniorke u sastavu Natalija Žganec, Paula Pongrac i Mirela Mutak postale prvakinje Hrvatske. U Podturnu je održana završnica kupa za kadete i kadetkinje. Kadeti su osvojili drugo mjesto od devetnaest ekipa, a kadetkinjama je pripalo treće mjesto između dvanaest ekipa.

Ribolovnih natjecanja bilo je mnogo, a sve uspjehe ribiča Klena teško je nabrojati. Treba još spomenuti šesto mjesto Danijela Kraljića u lovu pastrve varalicom i osvojeno prvo mjesto na Međunarodnom kupu Alpe – Adria u Sloveniji. Svi ti rezultati teško bi bili ostvarivi bez podrške glavnog sponzora Vigme d.o.o. iz Preloga, Općine Sveta Marija te ostalih sponzora i donatora.

Tajnik saveza ribolovaca Međimurske županije Darko Oreški čestitao je svim članovima te potvrdio da su najuspješnije društvo u Međimurju, a vrlo vjerojatno i u Hrvatskoj. Županijski ribolovni savez je odlučio da će ŠRD Klen u idućoj godini biti nositelj kvalitete u natjecateljskom ribolovu u Međimurskoj županiji za kategorije seniora i mladeži.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije