KIČ NIKOLA ZRINSKI ČAKOVEC

PUTOPISNO PREDAVANJE Putoholičari Iva i Branko Krčmar upoznali su posjetitelje sa svim čarima Kolumbije!

Kolumbiju su predstavili kao etnički i jezično vrlo raznoliku s bogatom kulturnom baštinom nastalom pod utjecajima različitih američkih civilizacija

U sklopu svog jednomjesečnog putovanja Južnom Amerikom u kolovozu 2019. godine, poznati međimurski Putoholičari Iva i Branko Krčmar posjetili su Kolumbiju, destinaciju koja slovi kao opasna, no krije zapanjujuće kulturno-povijesne ljepote! 

Upravo zanimljivu, ali i opasnu stranu Republike Kolumbije, posjetiteljima Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec, predstavili su u utorak, 11. veljače održavanjem putopisnog predavanja popraćenog zanimljivim video snimkama, povijesnim činjenicama, usporedbom poznatih stereotipa o zemlji s realnim stanjem i slično.

– Put u Južnu Ameriku dugo nam je bio u planu, no potrebno je izdvojiti veći iznos za avionske karte. Tu nam je uskočio Turkish Airlines koji je sponzorirao velik dio putovanja i omogućio da poletimo. Jednom kad kročiš na taj kontinent, želja ti je posjetiti sve što možeš i stigneš, no definitivno ćemo se morati još jednom vratiti, rekla je na samom početku Iva.

Kolumbiju su predstavili kao etnički i jezično vrlo raznoliku s bogatom kulturnom baštinom nastalom pod utjecajima različitih američkih civilizacija (indijanskih, domorodačkih), europskih, afričkih te bliskoistočnih doseljenika koji su naseljavali ovu zemlju kroz prošlost. 

Govoreći o tri grada – Medellinu poznatom po Pablu Escobaru, šarenom mjestašcu Guatape i Cartageni na obali Karipskog mora, prikazali su sve raznolikosti koje ova zemlja pruža svojim posjetiteljima. 

S obzirom na to da su na istom putovanju uz Kolumbiju posjetili Brazil i Chile, najavili su sljedeće putopisno predavanje koje će se u Čakovcu održati u travnju ove godine. Kako je bilo pogledajte u našoj fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije