Načelnik Svete Marije Dean Hunjadi raspisao natječaj za stipendije

Načelnik Svete Marije Dean Hunjadi raspisao natječaj za stipendije

Općinski načelnik Svete Marije Dean Hunjadi raspisao je natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2011./2012. Pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni studenti dodiplomskih i diplomskih studija i to ako su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Sveta Marija, da imaju status redovnog studenta, a nemaju odobrenu stipendiju po drugoj osnovi i da nisu stariji od 27 godina.

Odabir kandidata za dodjelu stipendija obavlja se po slijedećim kriterijima: socijalno stanje, opći uspjeh u prethodnoj godini (za studente prve godine i uspjeh tijekom srednjoškolskog školovanja, ako su bili oslobođeni završnog ispita ili mature) i sudjelovanje na natjecanjima, osvojene nagrade, postignuti rezultati i objavljeni radovi.

Općina će za spomenutu godinu dodijeliti devet stipendija. Za studij u mjestima udaljenima do 50 km ona iznosi 300 kn mjesečno, a za studij u mjestima udaljenima više od 50 km studenti će primati 500 kn mjesečno. Prijave se uz potrebnu dokumentaciju primaju na općinsku adresu do 9. studenoga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije