Zvonko Bogdan i 21 tamburaš stižu u Arenu Varaždin

Zvonko Bogdan i 21 tamburaš stižu u Arenu Varaždin

Jedan od najboljih pjevača tradicionalne tamburaške glazbe, istinski umjetnik, interpretator i skladatelj Zvonko Bogdan, 5. studenoga u Areni Varaždin održat će koncert pod imenom «Jesen stiže dunjo moja». Nastupit će u pratnji velikog, vojvođanskog tamburaškog orkestra sastavljenog od 21 tamburaša za koje sam Bogdan kaže da su istinski majstori i genijalci čim se uhvate svirke.

Zvonko Bogdan je pjevač tradicionalne vojvođanske pjesme, a njegove su pjesme usko vezane uz bunjevačke Hrvate. Osim što pjeva, Bogdan i sklada te piše tekstove, a
Poznat ke i kao kolekcionar narodnih glazbenih djela.

Čuvajući i stvarajući etno-baštinu bunjevačkih Hrvata, ali i Mađara i Vojvođana, Zvonko Bogdan sklada pjesme, pesme i pisme o stvarnim ljudima i situacijama koje su se stvarno dogodile.

«Ko te ima taj te nema”, «Kraj jezera jedna kuća mala», «Jesen stiže dunjo moja», ”Hej salaši na severu Bačke” samo su neke od njegovih bezvremenskih starogradskih pjesama i velikih hitova. Pjesma «Ej salaši na sjeveru Bačke» koju je Bogdan napisao prije 40 godina, postala je simbol vojvođanskih ravnica, čardi i salaša, Bunjevaca i snaša i zahvaljujući toj pjesmi njihova kultura i običaji neće biti zaboravljeni.

Koncert «Jesen stiže dunjo moja» 5. studenoga u Areni Varaždin bit će istinski doživljaj za sve ljubitelje tabmuraške tradicionalne starogradske pjesme u izvedbi najboljeg živućeg pjevača takve glazbe, za koji će se zasigurno tražiti karta više.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna za teleskopske tribine, 80 kuna za tribinu plus i 90 kuna za parter, mogu se kupiti u sustavu Eventima na www.eventim.hr te na prodajnim mjestima:

VARAŽDIN – Rock art caffe, Caffe bar Ritz, Caffe bar Felix i Time out
ČAKOVEC – Caffe bar Arcus i Radio 1
IVANEC – Kavana Ivana
NOVI MAROF – Caffe bar Prestige
LUDBREG – Caffe bar Jura
PRELOG – Pizzeria Ro-Sa
MURSKO SREDIŠĆE – Caffe bar Jama
PALOVEC – Domino bar

Izvršni producent koncerta je Tipo Marketing.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije