Kotoriba: Održana smotra međimurskog psa Međija i 4. kup iste pasmine

Kotoriba: Održana smotra međimurskog psa Međija i 4. kup iste pasmine

Kinološko društvo “Međimurje” Čakovec-Sekcija za uzgoj malog međimurskog psa Međija bilo je u Kotoribi 9. listopada organizator 10. smotre i uzgojnog pregled malog međimurskog psa Međija i 4. kupa psa iste pasmine. Smotra je organizirana kod Ribičkog doma Som, sudili su kinološki suci Zlatko Kraljić i Dražen Kipke.

Da bi unaprijedili rad u ocjenjivanju tih pasa na izložbama ovdje su bili na stažiranju kinološki suci Miro Furi, predsjednik Odbora za uzgoj autohtonih pasmina te Ljiljana Bedrica i Mirjana Vasiljev.

Na smotri je predvedeno devet pasa. Ocjenom odličan ocjenjena su tri, vrlo dobar četiri, s ocjenom dobar jedan pas kao i jedan s ocjenom dovoljan. Na uzgojni pregled  predveden je isti broj pasa od kojih je čak osam zadovoljilo uvjete uzgojnog pregleda, dok jedan pas te uvjete nije zadovoljio. Na 4. kupu malog međimurskog psa sudjelovalo ih je čak dvadeset i pet. Podijeljeni u razrede po spolu i starosti ostvareni su slijedeći rezultati:

Ženke mlade:

1.mjesto – Kaja von Novi Zrin – vlasnik Damir Lukša iz Kotoribe, 2. mjesto pripalo je Iskri od Novog Zrina, vlasnika Vladimra Čižmešije iz Donje Dubrave, a 3. Aski, vlasnice Mirjane Vasiljev iz Šiljakovine.

Mužjaci mladi:

1. mjesto – Žućo, vlasnik Dragutin Matulic iz Kotoribe, 2. mjesto – Kićo von Novi Zrin vlasnika Saše Baloga iz Kotoribe i 3. mjesto je osvojio pas Žic vlasnika Ivana Kramara iz Donjeg Pustakovca.

Ženke zrele:

1. mjesto – Bona od Novog Zrina, vlasnik Franjo Sabolić iz Kotoribe, 2. mjesto Iva od Novog Zrina vlasnika Branka Horvata iz Kotoribe, 3. mjesto Filip Strahija iz Čehovca.

Mužjaci zreli:

1. mjesto – Urban od Novog Zrina, vlasnik Stjepan Kramar iz Donjeg Pustakovca, 2. mjesto Bingo od Novog Zrina, vlasnik Stjepan Kosec iz Sigetca, 3. mjesto Jero, vlasnica Martina Ladić iz Bogdanovca.

Ukupni pobjednik 4. kupa malog međimurskog psa je Urban od Novog Zrina vlasnika Stjepana Kramara iz Donjeg Pustakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije