SUSRET KOJI GA JE DIRNUO

GANUTI SINČIĆ ‘Upoznao sam Mladena Ignaca. Tu smo za njega, i za svu djecu koja nas trebaju’

Ivan Vilibor Sinčić, čelni čovjek stranke Živi zid na svojem je Facebook profilu istaknuo kako je upoznao Mladena Ignaca, udomljenog mladića o kojem smo nedavno pisali

Mladen Ignac je udomljeno dijete. Udomljen je, sjeća se točno, 28. kolovoza 2013. godine, otkad živi u obitelji Marine i Vladimira Hoblaja.

Taj 18-godišnjak u Srednjoj školi Čakovec školuje se za njegovatelja. U prvom razredu srednje škole zavolio je atletiku i od tada marljivo vježba u Atletskom klubu Međimurje. Osvajao je i brojne nagrade. Ima podršku udomitelja koji mu kupuju sportsku opremu i plaćaju članarinu.

>> MLADEN IGNAC “Kod udomitelja sam prvi put dobio nadu, ljubav i tople obroke”

Supružnici Marina (56) i Vladimir (58) imaju šestero posvojene djece, a udomili su ih desetero. Među njima su i Mladen te njegova sestra i dvojica braće. Najstariji je, nakon što je navršio 18, izašao iz sustava udomiteljstva, no ostao je živjeti kod njih. Mladen će isto tako.

Mladen i Ivan Vilibor Sinčić upoznali su se u subotu u Čakovcu. Ganut njihovim susretom, Sinčić se obratio svojim pratiteljima na društvenim mrežama:

– Jučer sam upoznao Mladena. Pogledao sam video koji je o njemu napravio UNICEF i htio sam ga sresti, pomoći mu. Rođen je u romskoj obitelji. Prije šest godina uzela ga je udomiteljska obitelj. Jučer nam je rekao da je bio prvo ljut. Danas je sretan. “Da sam ostao s njima, danas bih imao dvoje djece ili bih bio u zatvoru.”

Zahvaljujući udomiteljskoj obitelji i pojedincima u školi koji su prepoznali njegov potencijal, on je danas uspješan sportaš, osvajač medalja, i sretan srednjoškolac. Sustav je na koljenima. Tko je kriv? Oni koji ga vode ili oni koji ih biraju? Mladen je od nas dobio simboličnu nagradu za svoj trud. Tu smo za njega, i za svu djecu koja nas trebaju, unutar naših mogućnosti – napisao je Sinčić.

U njihovom društvu bila je i Snježana Sabolek, saborska zastupnica iz Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije