Rene Hoblaj treći na državnom natječaju Moja prva knjiga

Rene Hoblaj treći na državnom natječaju Moja prva knjiga

Već punih sedam godina stotine i stotine učenika iz svih Osnovnih škola naše zemlje sudjeluju na državnom natječaju “Moja prva knjiga” za djecu u pisanju i ilustriranju vlastite priče.

U školskoj godini 2010/2011. za prestižna priznanja, nagrade i privilegije konkurirala su 653 djela mladih autora iz 150 Osnovnih škola Republike Hrvatske. Natječaj je zaključen, a žiri odradio zahtjevnu i odgovornu zadaću.

Pobjednici su pozvani na završnu svečanost u Karlovac. Pod pokroviteljstvom Centra za neohumanističke znanosti, Udruge knjižničara, Pisaca dječje književnosti i Akademije za likovnu umjetnost Republike Hrvatske, na raskošnoj sceni gradskog kazališta Zorin Dom, 29. rujna 2011. godine laureatima su dodijeljene nagrade.

Na scenu je pozvan i Rene Hoblaj, učenik iz Osnovne škole Selnica. Rene je autor Magistalije s kojom je osvojio treću nagradu. Stručni likovni žiri prepoznao je Reneov autentičan i krajnje osebujan likovni izričaj, a time se složila i književna ekipa koju su činili Sanja Pilić i Tito Bilopavlović, pisci koji su osobno uručili sve nagrade mladim umjetnicima.

U Reneovom razvoju izrazito poticajno i kreativno već godinama sudjeluje njegova učiteljica i mentorica Sunčica Vugrinec.

Zavidno treće mjesto u državi je sjajan rezultat i valorizacija zajedničkog rada, ali prije svega jaki podstrek za ostvarenje novih djela. A ona se već naveliko roje u mislima Renea.

Nakon službenog zaključenja i svečane zahvale svim sudionicima sedmog natječaja, iz Karlovca je upućen poziv djevojčicama i dječacima svih škola na sudjelovanje u novom, osmom po redu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije