Obilježen Dan neovisnosti u Čakovcu i Prelogu

Obilježen Dan neovisnosti u Čakovcu i Prelogu

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u petak je u Čakovcu obilježen Dan neovisnosti. Vijence su pred Spomenik poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih, položili predstavnici Međimurske županije, Grada Čakovca, Policijske uprave Međimurske, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici javnog i političkog života Međimurja te građani.

>>> Ekipa portala eMedjimurje.hr čestita vam Dan neovisnosti!

Svijeće pak su upaljene podno Spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Međimurja postavljenim na zgradi čakovečke Knjižnice i čitaonice. U prigodnom govoru župan Međimurske županije Ivan Perhoč naglasio je važnost obilježavanja datuma koji su odredili noviju hrvatsku povijest.

“Prigoda je to da se prisjetimo i još jednom izrazimo zahvalnost svima onima koji su ne razmišljajući o opasnosti uzeli oružje u svoje ruke i krenuli braniti zemlju. Mnogi od njih na oltar domovine položili su i svoj život. ” rekao je župan.

Svečano i u Prelogu

U povodu 8. listopada, Dana neovisnosti, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima. Počast braniteljima odalo je izaslanstvo Grada Preloga – predsjednica Gradskog vijeća Terezija Božek, zamjenik gradonačelnika Ljubomir Kolarek, gradski vijećnici, predstavnici braniteljskih udruga i drugi.

U župnoj crkvi sv. Jakoba služena je sveta misa koju je predvodio župnik preč. Antun Hoblaj, a kod spomenika na Trgu bana Jelačića položeni su vijenci i zapaljenje svijeće. Dana 8. listopada 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno je donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. (Izvor i foto: Prelog.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije