Predstavljanje Zbirke kolumni “Regija Međimurje” Željka Pavlica

Predstavljanje Zbirke kolumni “Regija Međimurje” Željka Pavlica

U srijedu, 5. listopada 2011. godine, u Domu sindikata u Čakovcu, održano je predstavljanje Zbirke kolumni “Regija Međimurje” Željka Pavlica.

Osim kroz politički rad, kao predsjednik Međimurskog demokratskog saveza, Željko Pavlic  svoje stavove iznosi i u seriji posebnih kolumni u Listu Međimurje, pod nazivom Demo(n)kracija. Osvrte i komentare piše na sebi svojstven način, bez viška riječi. Kratak, jasan i dosljedan. Njegovi tekstovi nisu političke govorne bravure, iza kojih ne postoje argumenti, već naprotiv,sve je potkrijepljeno brojkama i službenim izvješćima.

U ovoj zbirci skupljeno je 15 kolumni koje su objavljivane u Listu “Međimurje” od prosinca 2009. godine. I preko samih naslova nekih kolumni; Potpomognuto Međimurje, Hrvatska do Drave, Otok Međimurje, Međimursko proljeće… Možemo zaključiti da je tematika kolumni vezana uz Međimurje;  uz probleme nezaposlenosti, ekonomskih migracija, zapostavljanja tekstine industrije i odnosom centralnih vlasti prema Međimurju; centralizirane i nepravedne preraspodjele proračunskih sredstava, mogućim gubljenjem statusa županije-regije, zapostavljanju Međimurja u velikim infrastrukturnim projektima…

Iako nevelika po sadržaju, ova publikacija nudi snažne i jasne poruke o potrebi uspostavljanja pravednijeg sustava u Hrvatskoj.

Izdavanje ove publikacije ima i humanitarno obilježje, jer će prihod od plasmana ovog izdanja biti uplaćen u Fond za stipendiranje studenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije