Međimurska županija ostaje bez linijskog autobusnog prijevoza

Međimurska županija ostaje bez linijskog autobusnog prijevoza

Presečki grupa iz Krapine u subotu prestaje obavljati javni linijski autobusni prijevoz u Međimurskoj županiji! Direktor prof.dr. Antun Presečki u srijedu je županu Ivanu Perhoču poslao dopis u kojem ga obavještava da od 8. listopada autobusi više ne voze, što znači da će putnici ostati bez javnog prijevoza na stotinjak linija.

Presečki grupa nastavit će prevoziti samo učenike osnovnih škola koji sa srednjoškolcima donose i najveću zaradu. Upravo zbog učenika već tjednima traje “rat” među prijevoznicima. Presečki grupa i tri mala prijevoznika koja voze za nju ostali su bez dijela srednjoškolaca koje su preuzeli mali domaći prijevoznici, kojima je Udruga roditelja povjerila poseban linijski prijevoz po nižim cijenama od tvrtke iz Krapine.

– Poseban linijski prijevoz učenika srednjih škola na području Međimurske županije omogućen je preuranjeno, bez prethodnog mišljenja ministarstava. Ugovori između prijevoznika i Udruge roditelja ispunjavaju formalno-pravne uvjete, no upitna je njihova valjanost – ističe prof. dr. Presečki.

Županija će morati raspisati novi natječaj za dodjelu koncesije, što bi moglo potrajati mjesec i više dana. Hoće li razjedinjeni mali prijevoznici poslati prihvatljivu ponudu znat će se uskoro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije