“ŽUC ima još mnogo toga za dovesti u red”

“ŽUC ima još mnogo toga za dovesti u red”

Prenosimo u potpunosti email koji smo primili od gosp. Ervina Vičevića: “Danas oko 11 i 30 vraćao sam se sa obitelji iz Čakovca i skoro pred kućom nas je zadesila nesreća. Neću dramatizirati i reći da smo bili blizu ozljeda, ali svakako se moj 5-godišnji sin prestrašio, a malo smo se stresli i supruga i ja.

Na glavnoj cesti Štrigova Čakovec u Prekopi kamion je išao u našem smjeru i odlomio debelu granu stabla uz cestu koja se zaustavila svega 20 centimetara od našeg automobila. Vozač je bio jako korektan, zaustavio se i odmah došao do nas i pitao jesmo li oštećeni? Uopće ga ne krivimo. Krivac je u ovom slučaju isključivo ŽUC i njihove ophodarske službe.

Po propisu bi od ruba kolnika 80 cm i u visinu 5,0 metara trebao biti čist prostor. Evo sad je došao malo viši kamion i eto nesreće. Nije tako davno kada je stablo ovakvih karakteristika (staro i vidljivo trulo sad kad je palo) uzelo jedan mladi život u Okruglom Vrhu.

Pa pitam Vas gospodo u ŽUC-u. Mislite li se pokrenuti ili još netko mora nastradati da se Vi pokrenete. Usput ću navesti i primjer iz Praporčana. Kad kose onda kose i ljudima živice, nepotrebno. Supruga je osobno zvala, sada već bivšeg, ravnatelja koji je poslao gosp. Mikaca na uviđaj.

Uz ispriku napravio je i par fotografija i obećao da će se okoliš ceste urediti i posjeći, ali do danas nikom ništa, a već je prošlo više od 3 mjeseca.

Unazad mjesec i pol dana postavili su cestarski čunj na mjestu gdje se cesta opasno odronila. Do danas isto bez konkretne sanacije osim što je Tegrina kosilica kod zadnje košnje pokosila čulj i smrvila. Evo odgovorni u ŽUC-u potrudite se da se još ne dogodi kakva nesreća.”


Ervin Vičević
, Praporčan

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije