Pregršt događanja proteklih dana u Prelogu

Pregršt događanja proteklih dana u Prelogu

Kako javlja Prelog.hr, Na terasi kavane Lovac u Prelogu podijeljene su nagrade “Zeleni cvijet” za kontinentalni turizam. Nagradu za najuređeniju okućnicu dobila je Draga Martinec iz Draškovca, za dvorište Vesna Mlinarec iz Čehovca, zajedničku nagradu za okućnicu i dvorište primila je Anđelka Glavak iz Cirkovljana, a za najljepši balkon Nevenka Martinčević iz Preloga.

Nagrade su im uručili i čestitali gradonačelnik Dragutin Glavina, njegov zamjenik Ljubomir Kolarek i Franciska Vuk, višestruka dobitnica nagrade “Zeleni cvijet”.

“Revija baroka plemstva i nošnje uz baroknu kavu”

U Prelogu su se 2. listopada mogle vidjeti raskošne odore iz razdoblja baroka.

Upriličen je program nazvan “Revija baroka plemstva i nošnje uz baroknu kavu”, u izvođenju Orfej – elektrona iz Varaždina, Elektrostrojarske škole Varaždin. Odigrana je Molierova kazališna predstava Kačiperka.

Kazališna predstava “Kačiperka”

Varaždinske barokne večeri

U župnoj crkvi. Sv Jakoba 2. listopada održan je koncert u sklopu Varaždinskih baroknih večeri. Nastupio je Marquise ensamble iz Budimpešte.

Prema informacijama sa službenih stranica VBV-a, riječ je o kostimiranom ansamblu koji predstavlja koncerte rane glazbe u cjelovitim baroknim i rokoko kostimima i s instrumentima razdoblja.

Koncert Marquise ensamble iz Budimpešte u sklopu Varaždinskih baroknih večeri

Ansambl su 2004. godine utemeljili pjevači László Blaskovics i Judit Blaskovics-Felszeghy. Od tada rade i nastupaju s ostalim profesionalnim glazbenicima, te je tako ansambl sličan glazbeničkoj obitelji.

Više pročitajte na klikom ovdje.

Dječji tjedan u Gradu Prelogu – prijatelju djece

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci, koja se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. Ove godine Dječji tjedan započeo je u ponedjeljak 3. listopada i završava u nedjelju 9. listopada 2011. godine.

Ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti na potrebu ostvarivanja prava djeteta i na potrebu provedbe odabranih aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe sa stvaralačkim aktivnostima djece i za djecu, pokrenuti u lokalnim zajednicama nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski, stručni i društveni rad odraslih s djecom, aktivnu participaciju djece u aktivnostima i životu lokalne zajednice te i u šire.

Više pročitajte klikom ovdje. (Izvor: Prelog.hr)

Dječji tjedan u Gradu Prelogu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije