Firfighter Stair Challenge

HUMANOST NA DJELU Međimurski vatrogasci trčali u Zagrebu za bolesnu djecu iz udruge ‘Kolibrići’

U subotu je u Zagrebu održana 3. utrka pod nazivom 'Zagreb Firfighter Stair Challenge' u organizaciji zagrebačkih vatrogasaca.

Utrka je bila humanitarnog karaktera jer su svi vatrogasci iz cijele RH pa i susjednih zemalja trčali za udrugu ‘Kolibrići’, djecu s različitim medicinskim dijagnozama koja ne mogu sama brinuti o sebi već njihovi roditelji 24-sata brinu o njima.

Na natjecanje se je ukupno prijavilo 330 vatrogasaca, a u natjecanju je sudjelovalo njih 285. Ukupan prihod od uplaćene startnine uplaćen je na račun udruge ‘Kolibrići’. 
U tu utrku su se uključili i međimurski vatrogasci i to iz DVD-a: Čakovec, Šandorovec, Mačkovec i Mursko Središće.

Spomenuti vatrogasci natjecali su se u više kategorija, a što je ovisilo o njihovim željama prema sposobnosti i naravno fizičkoj spremi koju svaki vatrogasac, bio profesionalac ili dobrovoljac, mora posjedovati kako bi mogao rješiti sve zadatke koji se postavljaju pred vatrogasce.

Natjecanje se sastojalo, da je svaki natjecatelj morao savladati 31 kat točnije 666 stepenica u što kraćem vremenskom periodu. Postignuti rezultati nisu bitni jer kako vatrogasci pomažu drugima u njihovoj nevolji prilikom intervencija, vatrogasci se rado odazivaju i na ovakve humanitarne utrke kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebita. 

Moramo spomenuti da su vatrogasci DVD-a Čakovec u isto vrijeme bili na dva mjesta kao humanitarci. U isto vrijeme  nekoliko stotina metara dalje održavala se i utrka pod nazivom ‘Zagrebčanka 512’ na kojoj je sudjelovala članica DVD-a Dijana Stančin, a na utrci ‘Zagreb Firfighter Stair Challenge’ zapovjednik DVD-a Čakovec Nikola Besedić

Kada govorimo o čakovečkim vatrogascima, istaknut ćemo kako su u subotu u dvorani Graditeljske škole osiguravali koncert Halida Bešlića, te su svojom prisutnošću i prevencijom ne nastanka požara koncert činili sigurnim. 

– I tko kaže da se dobrovoljnim radom, željom i voljom želi ugasiti dobrovoljno vatrogastvo, a ljudi postoje i žele raditi na dobrobit i sigurnost svih građana i događanja koje nas okružuju – dodao je Nikola Besedić uz poruku: ‘Vatrogasac jednom, vatrogasac zauvijek!’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije