IZLOŽENI AKVARELI

DONJODUBRAVSKA SLIKARICA Larisa Golec izlaže u Zagrebu

U zagrebačkoj Galeriji AMZ 26. studenog otvorena je samostalna izložba akvarela slikarice Larise Golec iz Donje Dubrave. Izložba će biti otvorena do 4. prosinca.

Postavljanje i otvaranje izložbe slika pomogla je predstavnica ruske nacionalne manjine Grada Zagreba Galina Kovačević. Izloženi su akvareli na kojima se Larisa  igra bojama kao pjesnici riječima, te žive boje se pretvaraju i pretapaju u pjesmu kolorita, te svojim razigranim nijansama plijene pažnju i naprosto zovu i mame na dugotrajno razgledavanje, uživanje, druženje i pamćenje…

Stoga ne propustite pogledati i razgledati ovu gotovo lirsku “nestvarnu” izložbu prekrasnih akvarela koja će zasigurno ostaviti bitnog i neizbrisivog traga na hrvatskoj likovnoj sceni.

Tko je slikarica Larisa?

Larisa Golec, djevojački Kukarceva, rođena je 1973. godine u gradu Krasnojarsku, u Ruskoj Federaciji. U rodnom gradu završila je 10-godišnju osnovnu školu i pohađala 4 godine fakulteta strojarstva i tehnologije. U Hrvatskoj živi od 1994. godine, gdje radi i počinje slikati. Slikanjem i modeliranjem bavila se cijelo svoje školovanje. Slikarstvo ju je posebno ispunjavalo, te je nakon upoznavanja i rada s različitim slikarskim tehnikama počelo njeno pravo slikarsko stvaralaštvo. U Hrvatskoj je završila dvije godine aktivnog tečaja slikanja u Koprivnici, pod mentorskim vodstvom slikara Ivana Lovrekovića.

Uz mnogo prezentiranja na različitim događajima i mjestima njezinih radova, prvu samostalnu izložbu imala je 07.11.2012. godine u galeriji Kristofora Stankovića (Zagrebačka gradska skupština) uz podršku predstavnice ruske nacionalne manjine.

Aktivna je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj jer se 2010. godine uključuje se u rad Likovne udruge donjeg Međimurja, a dvije godine poslije u Likovnu Udrugu Varaždin (LUV).

Postoji podulji spisak njenih samostalnih i skupnih izložbi, a one su posljedica stalnog likovnog usavršavanja. I sama uči i podučava zainteresirane pa od  2018. godine vodi tečaj akvarela u gradu Prelogu. Većina njenih slikarskih radova  nalaze se u privatnim kolekcijama u Hrvatskoj,  inozemstvu i u privatnoj zbirci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije