Prikupljali ruksake i školski pribor za Afriku

Prikupljali ruksake i školski pribor za Afriku

U projektu “Ruksak” koji provodi udruga “Marijini obroci” uključila se i jedna škola iz Međimurske županije. Kako je izvijestila Varaždinska biskupija, proteklih je dana održana akcija prikupljanja ruksaka i školskog pribora u pet škola na varaždinskom području i u OŠ Strahoninec.

Ruksake su prikupljale vjeroučiteljice uz koordinaciju vjeroučiteljice Ivane Kolarić i predstavnika mladih Karla Kruljca, te veliku podršku ravnatelja škola i župnika župe sv. Josipa iz Varaždina, vlč. Ivana Žmegača. Kod prikupljanja, razvrstavanja i pakiranja ruksaka pomogli su mladi, djeca iz vjeronaučne grupe, roditelji i učitelji.

Učenici i roditelji su darovali rabljene ili nove školske torbe ili ruksake u kojima su se našle dvije bilježnice ili blokovi, kemijske i obične olovke, gumica, šiljilo, ravnalo, pernice, bojice ili pastele, četkica i pasta za zube, ručnik, sapun, tri komada odjeće, obuća, mala loptica i žlica. U Afriku će se poslati 512 prikupljenih ruksaka, a ostatak pribora i odjeće darovan je najpotrebnijima  na području Varaždinske biskupije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije