Učenici iz Orehovice na smotri dječje kajkavske popevke u Zlataru

Učenici iz Orehovice na smotri dječje kajkavske popevke u Zlataru

 Festival dječje kajkavske popevke završna je dječja priredba 42. manifestacije “DANI KAJKAVSKE RIJEČI” koja se u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića Zlatar, održala u zlatarskoj Sokolani u nedjelju, 25. rujna 2011. Male pjevače pratio je Tamburaški orkestar Hrvatske radio-televizije pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda.

Prijavili smo se na natječaj i prošli s pjesmicom Sunčeko. Tekst s prošlogodišnjeg Zbora malih pjesnika koji je napisala Lana Bubaš, na Glazbeno-kreativnoj radionici OŠ Orehovica, uglazbile su Zrinka Valerija Vađunec i Sara Baksa pod vodstvom učitelja Zlatka Bacingera. Aranžman za skladbu priredio je maestro Siniša Leopold.

Nakon pažljivog odabira pjesmu su na festivalu izvodili Petra Hrelja kao glavni vokal te Jana Kovač, Tomislav Farkaš i Renato Ignac kao prateći vokali. Naši pjevači nastupili su u izvornoj narodnoj međimurskoj nošnji. Te lijepe, sunčane nedjelje bili smo jedini predstavnici iz Međimurja koji su dali svoj doprinos očuvanju i popularizaciji kajkavske riječi i pjesme.

Možemo ustvrditi da nam je bilo lijepo i bili smo zadovoljni našim nastupom. Dobro smo se zabavili, stekli nova iskustva i prijateljstva. Na povratku kući pala je odluka o ponovnom javljanju na natječaj Dana kajkavske popevke u Zlataru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije