REKORDERI HUMANOSTI

NAGRADILA IH PREDSJEDNICA Međimurci Marijan i Željko krv darivali više od sto puta!

Među onim višestrukim darivateljima krvi, na prijemu kod predsjednice uvijek se nađu i Međimurci

– Predsjednica Republike Hrvatske dodijelila je odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi za njihovu plemenitu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka. Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 137 darivatelja i to muškarci koji su darovali krv više od stotinu puta te žene koje su krv darivale više od 75 puta.

Ponosni smo što su i naši darivatelji Marijan Zadravec i Željko Petrinjak primili ovu počast – vijest prepunu ponosa istaknuli su na svojoj Facebook stranici iz Gradskog društva Crvenog križa Čakovec.

Obrativši se darivateljima krvi, Predsjednica Republike istaknula je kako će oni biti nadahnuće i drugima, posebno mladima.

– Darivatelji krvi svjesni su važnosti svoga čina kojim daruju krv, dragocjenost kojoj medicina nema zamjenu, a koja spašava živote. Darivanje krvi nije čin koji se radi zbog koristi, promocije ili pohvala. No mi im na poseban način želimo reći hvala, iskazati im priznanje i prepoznati dobro koje čine za dobrobit cijelog našeg društva – rekla je Predsjednica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije