Otvoren Volonterski ured Međimurja

Otvoren Volonterski ured Međimurja

Povodom obilježavanja Europske godine volontiranja 2011. u prostorijama Autonomnog centra – ACT u Čakovcu koji se nalazi na lokaciji “Starog hrasta” otvoren je Volonterski ured Međimurja. Radi se o realizaciji programa kojeg uz Udrugu ACT zajednički provode Međimurska županija te Udruga Zora u suradnji s partnerima iz Slovenije.

Koordinatorica volonterskog ureda je Ana Mikulić iz Autonomnog centra – ACT. Cilj osnivanja Volonterskog ureda Međimurja je  stvaranje centralnog mjesta u županiji za razvoj i promicanje volonterstva te ujedno podizanje kvalitete života u našem kraju. Volonter može biti osoba starija od 15 godina voljna dio svojeg vremena izdvojiti za dobrobit pojedinca i društva. U Volonterskom uredu Međimurja provodit će se edukacije volontera, radionice o menadžmentu
volontera, tiskati leci o radu Ureda te pronalaziti volonterska mjesta.

Volonterski ured Međimurja dio je šireg projekta CITY VOLUNTEERS u okviru IPA operativnog programa Slovenija – Hrvatska vrijednog 614.696,11  EUR od čega je 522.491,69 EUR sufinancirano od Europske unije, pa će se uz ured u Čakovcu u dogledno vrijeme otvoriti takvi uredi i u Varaždinu i Mariboru.

Naglasak volonterskog ureda je promicanje volontiranja i osvješćivanje ljudi da se uključe i pomognu, a mladima i nezaposlenima volontiranje može pomoći u usavršavanju znanja i vještina, ali i da na taj način pronađu posao.

Službena stranica volonterskog ureda se nalazi na Facebooku.

Ako se želite registrirati kao organizator volontiranja možete to učiniti putem ovog linka.
Nakon registracije poslat će vam email dobrodošlice sa daljnjim uputama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije