Orehovica i Domašinec da, a Mursko Središće ne sufinancira prijevoz

Orehovica i Domašinec da, a Mursko Središće ne sufinancira prijevoz

Učenici srednjih škola s područja Općine Orehovica obavještavaju se da će mjesečne učeničke karte za autobus za relacije Orehovica, Podbrest,Vularija – Čakovec, odnosno Orehovica, Podbrest, Vularija – Prelog iznosi 420,00 kn od kojih će Općina Orehovica sufinancirati 100,00 kn po učeniku.

Kartu za mjesec rujan učenici će moći kupiti na Autobusnom kolodvoru Čakovec bez ishođenja posebne potvrde Općine. Prije kupnje karte potrebno je ishoditi putnu iskaznicu o čemu se učenici mogu informirati na Autobusnom kolodvoru Čakovec.

Općinsko vijeće Domašinec jednoglasno je dalo svoju suglasnost na Odluku o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola s područja Općine Domašinec za školsku 2011./2012. godinu. Općina će sufinancirati mjesečne karte za prijevoz učenika koji srednju školu pohađaju na području Međimurske i Varaždinske županije.

Sufinanciranje se vrši do kraja školske 2011./2012. godine, u visini od 10% vrijednosti vozne karte. Odluka se odnosi na autobusni i željeznički prijevoz. Grad Mursko Središće za školsku godinu 2011/2012 neće samostalno organizirati posebni linijski prijevoz za učenike srednjih škola sa svojeg područja.

Učenici srednjih škola za dolazak i odlazak iz škole mogu koristiti javni linijski prijevoz organiziran od strane Međimurske županije čije linije zadovoljavaju potrebe učenika. Nadalje,

Grad Mursko Središće je u kolovozu 2011. godine prije početka školske godine u skladu sa svojim općim aktima i proračunskim mogućnostima odlučiti o socijalnim kriterijima temeljem kojih će se učenicima srednjih škola u pojedinačnim slučajevima odobravati sufinanciranje javnog linijskog prijevoza, odnosno posebnog linijskog prijevoza ukoliko isti bude organiziran od strane srednje škole ili udruge roditelja registrirane sukladno Zakonu o udrugama..

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije