Aktualni sat Općinskog vijeća Kotoriba: Sjednica trajala pola sata

Aktualni sat Općinskog vijeća Kotoriba: Sjednica trajala pola sata

Posljednja sjednica Općinskog vijeća Općine Kotoriba trajala je svega pola sata. U aktualnom satu načelnik Ljubomir Grgec istaknuo je završetak radova na daljnjem uređenju Doma kulture za što je Ministarstvo kulture osiguralo 100 tisuća kuna.

U ovoj fazi adaptirane su prostorije kuda, postavljen je kvalitetan razglas i izgrađena je pješačka staza uz Dom kulture sa nekoliko parkirališnih mjesta u Dugoj ulici. U tijeku je izgradnja kanalizacije i sanacija nerazvrstanih cesta staza kroz EIB 2 program, a započela je i izgradnja pješačko biciklističke staze s lijeve strane na glavnoj cesti od Doma kulture do stare škole. Zorana Radmanića zanimalo je dali je općina negdje kandidirala izgradnju cestovnog mosta na Muri prema Republici Mađarskoj.

Grgec je odgovorio kako je izgradnju graničnog mosta kandidirala Međimurska županija koja je za njegovu izgradnju predvidjela 3 milijuna kuna u proračunu za 2013. godini. Dragutin Dolenčić pitao je o mogućnostima obročnog plaćanja za priključak na kanalizacijsku mrežu.

Načelnik je odgovorio da će iznos od 5 tisuća kuna mještani moći platiti na pet rata uz garanciju potvrđenu kod javnog bilježnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije