SJEĆANJA NA NAJLJEPŠE DANE

FOTO Pet kotoripskih generacija ‘osnovaca’ u hotelu Golf: Godine prolaze, sjećanja ostaju

Te večeri hotel Golf je bio Kotoriba u malom

Bila je subota, 21. rujna. U donjovidovskom hotelu Golf okupili su se na proslavi završetka kotoripske osnovne škole oni koji su je napustili prije 5, 10, 25, 30 i 35 godina. Bilo ih je ukupno 87. Došli su svi oni, kako su u šali rekli, koji će uvijek ostati onakvi kakvi su se rastali prije spomenutih godina.

Te večeri hotel Golf je bio Kotoriba u malom, ali generacijski itekako zastupljena. Bilo je tu onih koji su zašli tek u dvadesetu, ali i onih kojima je na leđima i pola stoljeća života. Zanimljivo je i to kako su se na zajedničkoj misiji našli roditelji i djeca. Kratko su evocirali uspomene na prohujalo vrijeme, prisjetili se one zauvijek važeće uzrečice: – Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba.

Sjetili su se i onih koji nažalost nisu među živima. Htjeli su vidjeti i svoje razrednike pa su se pozivu odazvali oni koji su već u mirovini, a i oni radno aktivni. Došli su Terezija Ujlaki, Agneza Berković, Ankica Balent, Mladen Grubić, Marija Siladi, Draženka Golub, Klaudija Vidović, Karmen Somi, Romina Volar, Marija Kontrec, Danijela Sabol i Adela Horvat.

Rekli su kako se uvijek rado odazivaju njima najdražim pozivima. Zahvalni su im glede toga, ponosni su na svoje učenike, ponosni su što u sebi čuvaju onu lijepu, pozitivnu notu poštovanja i zahvalnosti naspram starijih, a pogotovo onih koji su im bili prvi pozitivni ‘putokazi’ k njihovoj sutrašnjici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije