I ove godine Čakovec obasjavaju zdravi osmijesi

I ove godine Čakovec obasjavaju zdravi osmijesi

Na Franjevačkom trgu u subotu, 10. rujna u 10 sati započet će tradicionalna manifestacija Dan zdravog osmijeha. koju Hrvatsko stomatološko društvo Podružnica Čakovec, pod organizacijom Tanje Rosić, dr.med.dent., provodi šestu godinu zaredom, njegujući i nadgrađujući inicijativu Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju najavljeno je danas u Dječjem vrtiću Čakovec.

Svjetska stomatološka udruga ( FDI ) proglasila je 12. 09. Svjetskim danom oralnog zdravlja,a u Čakovcu ga već šest godina vrlo uspješno obilježavamo  u suradnji s Hrvatskim društvom za dječju i preventivnu stomatologiju kao  Dan zdravog osmijeha.

Akcija je zahvaljujući svom edukativno-zabavnom karakteru i velikom angažmanu stomatologa omasovljena i jedinstvena upravo u Međimurskoj županiji. U nju su uključeni dječji vrtići, škole, udruge, poduzetnici, estradne zvijezde, lokalna uprava i samouprava Međimurske županije.

Na prijedlog Svjetske stomatološke udruge (FDI) manifestacija se vezuje uz Svjetski dan oralnog zdravlja te se održava u većini hrvatskih gradova. Kroz rad u svojoj ordinaciji kao i kroz razmjenu iskustava s kolegama uviđamo da je pravovremena i primjerena edukacija (prezentirana na prihvatljiv način za djecu i roditelje) prva crta obrane od  bolesti i zaštitni zid koji omogućuje prevenciju.

Da nam briga za najmlađe ne ostane tek na riječima, organiziranjem akcije Dan zdravog osmijeha u Čakovcu pokušavamo podići svijesti roditelja i djece ukazujući na važnost prevencije zubnog karijesa i parodontnih bolesti te na (još uvijek) zabrinjavajuće stanje oralnog zdravlja populacije u našoj zemlji.

Zato nas raduje što smo naišli na odjek i razumijevanje u predškolskim i školskim ustanovama te je naša manifestacija jedna od rijetkih u gradu koja okuplja veliku većinu čakovečkih mališana i njihovih roditelja.


 

Ove godine Dan zdravog osmijeha podrazumijeva sljedeće aktivnosti:

– nekoliko štandova na kojima se dijele stomatološki edukativni leci, zubne paste i četkice za zube, te stomatološki savjeti. Renomirani brandovi raznih preparata za oralnu higijenu prepoznali sve veću popularnost akcije i ove se godine odazvali u rekordnom broju; Colgate je pripremio zubne četkice za svakog sudionika, a i drugi brandovi (Plidenta, Signal, Elmex , Curaprox) su bili velikodušni

– prisutnost stomatologa Međimurja

– u goste nam dolazi glumica Mila Elegović koja će na svoj zabavan način animirati publiku uz pratnju našeg sve poznatijeg sastava Komedija, te  pjevač Mirko Švenda Žiga

-već tradicionalno će himnu Bijeli,bijeli zubi otpjevati Marco Kupper. Pjesmu je za tu prigodu napisala Marija Jambrošić Kupper

– nastup članova Plesnog studija Vivona, Studia za suvremeni ples Teuta, te Plesnog centra Livi

– nastup Dječjeg gradskog zbora Čakovečki mališani pod vodstvom Rade Magić, te djece čakovečkih dječjih  vrtića

Za režiju,organizaciju programa i kreativnih radionica zaslužna je Gordana Šoltić Siladi;

Program vode Sanja Vincetić i Suzana Kovač, članice kazališta za djecu Dječjeg vrtića Čakovec – Trinaestići.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije