Izaslanstvo Hrvatskog domobrana u Ludbregu

Izaslanstvo Hrvatskog domobrana u Ludbregu

Izaslanstvo Hrvatskog domobrana ogranak Varaždin-Čakovec, u nedjelju, 4. rujna posjetilo je jedino hrvatsko euharistijsko svetište  u Ludbregu, povodnom 600. obljetnice ludbreškog čuda.  Izaslanstvo je posjetilo svetište i kapelu zavjeta Hrvatskog Sabora  podignutu Trojedinom Bogu, iz 1739 godine, koja je 225 godina nakon učinjenog zavjeta predana vjernicima 4. rujna 1994.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je kardinal Jozef Tomko izaslanik pape Benedikta XVI, u zajedništvu s oko 200 hrvatskih svećenika i biskupa. Svečanoj misi je prisustvovalo, kaku kažu u Domobranu, oko 100.000 vjernika,  uz nazočnost predstavnike državne i lokalne vlasti.

Kardinal Tomko je naglasio; “Imamo neizmjerno bogatstvo u svojim rukama. Nadohvat ruke imamo spasenje, izvor ljubavi, imamo Isusa živoga, imamo Božje milosrđe, Njegovu snagu i potporu”.

Kardinal  je podsjetio i na našu bližu povijest. I vaš hrvatski narod može se dičiti velikim svjedokom vjere, blaženim Alojzijem Stepincem, kojemu je posebno u danima njegovog petogodišnjeg tamnovanja u zatvoru u Lepoglavi euharistija bila svakodnevni izvor snage. I kasnije, kada je boravio u kućnom pritvoru u Krašiću, Euharistija mu je davala snage za podnošenje teškog tereta nepravedne osude koji su na njega svalili neprijatelji Crkve u jednom teškom vremenu povijesti hrvatskoga naroda. I mi smo danas okupljeni ovdje oko ‘najvećeg blaga hrvatskog kraljevstva’, kako su ga nazivali vaši preci – oko živoga Boga koji nam se daje u Euharistiji kao hrana za vječni život – rekao je prema riječima domobranaca kardinal.

– Danas kada živimo u državi u kojoj se domoljublje tretira kao fašizam, a neprijateljska djelatnost kao borba za ljudska prava, financirana od protuhrvatskih i protu božanskih stranaca, u zemlji u kojoj se nacionalna zastava može javno izrezati na komadiće ili poderana redovito slati predsjedniku Republike, a za skidanje zastave EU, čija nismo članica prijeti se zatvorom, ovakvo hodočašće i susret s najvećim blagom hrvatskog kraljevstva,  kako su ga nazivali naši preci, s Bogom, daje nadu za bolju Hrvatsku – riječi su Varaždinskih i Čakovečkih Domobrana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije