našli ih šetači kod mure u podturnu

KAKO SU MOGLI? Stavili štence u najlonske vrećice, bacili u travu i ostavili da se uguše

Traži se kujica - majka četvero štenaca dudača

U kasno poslijepodnevnim satima u nedjelju, slučajni šetači su u dvije najlonske vrećice bačene u visoku travu kod Ribičke kuće na Muri u Podturnu pronašli četiri živa šteneta, starih tek nekoliko dana, odbačeni s namjerom da se u tim istim vrećama uguše.

– Štence je odmah po dojavi preuzelo Sklonište za životinje Prijatelji Čakovec koje ovim putem apelira na sve građane i stanovnike Podturna i okolnih mjesta kao i na savjest vlasnika kujice čiji su to štenci da se javi kako bi se preuzela i kujica i tako volonterima skloništa olakšala skrb o malenim dudačima.

Naime, štenci starosti tek nekoliko dana potpuno su ovisni o mami kujici koja ih doji te ne mogu preživjeti samostalno. U takvim slučajevima volonteri moraju ulagati nevjerojatne napore kako bi štenci preživjeli (hraniti ih svaka 2-3 sata po danu i po noći, grijati ih, poticati nuždu). S druge strane, njihova majka pati, vimena su joj puna mlijeka te joj prijeti mastitis – javlja nam voditeljica skloništa za napuštene životinje u Čakovcu Aleksandra Hampamer.

Zato mole bilo koga tko ima ikakvu informaciju o kujici kojoj su štenci oduzeti po porodu i bačeni u šumu.

– Isto tako molimo građane da se ne riješavaju živih bića na takav način pogotovo što se uvijek može naći neko riješenje, a svakako kao trajno riješenje za kontrolu razmnožavanja preporučamo trajnu sterilizaciju koja je danas rutinski zahvat koji se provodi u gotovo svakoj veterinarskoj ambulanti kako bi se izbjegli ovakvi i slični slučajevi. Ako znate gdje bi bila mama ovih štenaca, javite nam na 099 4800 640 – mole iz skloništa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije