VATROGASNA ZAJEDNICA GRADA ČAKOVCA

FOTO Najbolji mladi hrvatski vatrogasci u Čakovcu, briljirale ekipe iz Gardinovca i Krištanovca

VZ grada Čakovca ugostila je mlade hrvatske vatrogasce. Peharima najbogatiji, po četiri, bili su vatrogasci iz Gardinovca i Krištanovca.

IX. Kup natjecanje Vatrogasne zajednice grada Čakovca za vatrogasni pomladak i mladež i IV. kolo Kup natjecanja za mladež Hrvatske vatrogasne zajednice održano je u subotu, 7. rujna na SRC Mladost u Čakovcu u uzornoj organizaciji i besprijekornom  domaćinstvu VZG Čakovca u čije je ime natjecatelje, goste i uzvanike pozdravio njen predsjednik Mario Medved.

>> Vatrogasno natjecanje na stadionu SRC Mladost u Čakovcu

Prigodne riječi svima su na  završetku natjecanja i proglašenju rezultata redom uputili: gradonačelnik Čakovca i saborski zastupnik Stjepan Kovač, županijski vatrogasni zapovjednik i zapovjednik JVP Čakovec Mladen Kanižaj, Slavko Tucaković i glavni vatrogasni zapovjednik HVZ.

Uz njih tu je bio Željko Popović, načelnik HVZ, Jurica Horvat, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca, počasni predsjednik VZ MŽ Zlatko Orsag, Nedeljko Vukalović, dopredsjednik HVZ i glavni kontrolor natjecanja. Posebno su pozdravljeni gosti iz Austrije, vatrogasni dužnosnici Mascha Ignaz, Hansrudi Schonback te Švicarkinja Barbara Wyssbrod. Dio spomenutih sudjelovao i kod podjela pehara i odličja najboljima.

Ešalonom vatrogasca zapovijedao je Robert Meglić, viši vatrogasni časnik i zapovjednik VZG Čakovca. Rezultati IX. Kola Kup natjecanja VZG Čakovca-pomladak žene. Od  8 natjecateljskih ekipa peharima su nagrađene natjecateljke Donjeg Mihaljevca kao prve, druge su bile one iz Savske Vesi, dok su treće mjesto osvojile mlade vatrogaskinje DVD-a Krištanovec. Kod muških, od  20 natjecateljskih ekipa, najbolji su bili mladi iz DVD-a Donji Mihaljevec, drugi su bili mladi iz DVD-a  Krištanovec, a treći DVD-a Strahoninec.

Kod vatrogasne mladeži ovdje su kategoriji žena najbolje bile natjecateljke iz DVD-a Nuštar.  Druge su bile natjecateljke iz DVD-a Domašinec, a treće iz DVD-a Krapinske Toplice. Kod muških su pobijedili  natjecatelji iz DVD-a Gardinovec, drugi su bili vatrogasci iz Donje Voće, a treći iz Krištanovca.

Govoreći o Desetom Kupu HVZ za 2019. godinu za mladež, Nedeljko Vukalović je kazao kako se natjecanje provelo kroz četiri kola, a proglašenje najboljih je uvijek nakon četvrtog kola u Čakovcu. Bodovala su se ona DVD-a koja su najmanje tri puta sudjelovala u natjecanju, a takvih je u konkurenciji žena bilo sedam a kod muških dvanaest.

Zbirno su kod ženske mladeži najbolje bile vatrogaskinje DVD-a Nuštar koje su od deset kup natjecanja sedam puta bile najbolje. Drugo mjesto je pripalo DVD-a Krapinske Toplice, a treće DVD-a Gardinovec. Kod muških su bili po četvrti puta najbolji vatrogasci iz Bedekovčine, drugi su bili natjecatelji Gardinovca, a treći iz Krištanovca.

Prijelazne pehare su za IX. Kup VZG Čakovca osvojili muški natjecatelji iz Gardinovca, a za Kup HVZ natjecatelji Bedekovčine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije