Prijavite se na edukaciju za nezaposlene osobe

Prijavite se na edukaciju za nezaposlene osobe

Mladi ste i nezaposleni? Živite na području Varaždinske i Međimurske županije i željni ste edukacije koja će vam olakšati pronalaženje posla ili pokretanje vlastitog?

U sklopu projekta YiBE, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područne službe Varaždin i Čakovec zajedno sa partnerima Razvojnom agencijom Sjever – DAN i Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje – REDEA, organiziraju edukaciju namijenjenu nezaposlenim mladim osobama starosti između 15 i 24 godina (u slučaju da imaju završenu srednju školu), te do 29 godina (u slučaju da imaju završeni fakultet) koji su ili dugotrajno nezaposleni ili bez ikakvog prethodnog radnog iskustva.

Edukacija je podijeljena u tri modula:

  • Modul 1 – Poduzetnički pothvat i poduzetničko okruženje
  • Modul 2 – Poslovno planiranje i financiranje
  • Modul 3 – Marketing i izgradnja “branda”

Modul 1 – Poduzetnički pothvat i poduzetničko okruženje
Cilj modula je pružiti mladim ljudima osnovne informacije o poduzetništvu te kako pokrenuti poduzetnički posao. Modul će također dati osnovne informacije koje se tiču samozapošljavanja i faktora uspjeha u poduzetništvu. Mladi će biti upoznati s osnovnim pravnim propisima, te će kroz edukaciju proći osnove pripreme poslovnog procesa i prve korake u pokretanju posla.

Modul 2 – Poslovno planiranje i financiranje
Ovaj modul uključivat će osnove poduzetničkog financiranja, potencijalne izvore financiranja, te osnovne informacije o računima, plaćanjima, knjigovodstvu i izvješćima. Edukacija obuhvaća i učenje o poslovnom planu, njegovom sadržaju, osnovnim konceptima, razvojnoj metodologiji, strategiji, taktici, kratkoročnom i dugoročnom planiranju, razvojnim trendovima i uvjetima nesigurnosti.

Modul 3 – Marketing i izgradnja “branda”
Posljednjim modulom bit će obuhvaćene osnove koncepta marketinga, marketinškog planiranja, planiranje prodaje, te pozivi za prodaju. Edukacija će obuhvatiti i proces brendiranja, od koncepta, dobrobiti, pristupa do alata za brendiranje.

Predviđeno trajanje edukacije je tri tjedna, svaki tjedan održat će se jedan modul od 25 sati (ukupno 75 sati). Za deset posto najboljih polaznika osigurana je praksa. Za polaznike koji dolaze izvan mjesta održavanja edukacije predviĎena je naknada putnih troškova. Svim sudionicima bit će dodijeljene potvrde o sudjelovanju.

Radionice su besplatne, no zbog ograničenog broja sudionika, molimo Vas da se prijavite na tel.: 042/401-529, email: hzz.varazdin@hzz.hr za Područnu službu Varaždin i tel.: 040/396-813, email: sanja.jezic@hzz.hr za Područnu službu Čakovec, ili project.yibe@gmail.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije