VRATILE SE S PONOSOM

KOTORIPSKE HEROINE Mažoretkinje Kotoribe se iz Francuske vratile svojoj Kotoribi

Njihova će imena u općinsku povjesnicu

Nakon dugog i napornog puta, na koji su krenule 28. kolovoza, iz francuskog grada Agena danas (utorak) u 7:30 su u Kotoribu umorno, ali gordo, stigle Mažoretkinje Kotoribe. One su u vremenu od 29. do 1. rujna bile sudionice 21. Europskog prvenstva mažoretkinja na kojem je sudjelovalo  preko 2500 mažoretkinja.

Među brojnim timovima iz Češke, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Poljske, Srbije, Mađarske, predstavnica domaćina Francuske, Slovačke, timova iz Hrvatske te ostalih zemalja, Mažoretkinje Kotoribe bile su ovdje predstavnice svoga Međimurja i Hrvatske.

S velikim zadovoljstvom i osmijesima na licu, iako umorne, Mažoretkinje Kotoribe uspjele su izboriti sedmo mjesto u Europi pa su kao takve i stigle u dragu im Kotoribu.

– Ovo je bila kruna našeg postojanja i vjerujemo kako je cijelo naše mjesto ponosno na svoj zaštitni znak – svoje Mažoretkinje Kotoribe – rekle su po dolasku. Rekle su nam kako su pri povratku kući jučerašnji dan proveli u kišovitom Milanu, no unatoč tome imale su tamo što vidjeti.

Europsko prvenstvo se održalo u velikoj dvorani Velesajma u Agenu (Expo). Dvorana ima najsuvremeniji sustav ozvučenja koji je inkorporiran u plafon zbog čega je na svakom dijelu dvorane jednako kvalitetan zvuk. Kompleks ima još nekoliko manjih dvorana, prostorije za garderobu, dvoranu za sjednice koja je bila sudačka prostorija, a i još jednu od izložbenih hala koja bila pretvorena u restoran u kojem odjednom može jesti čak 1.200 osoba, objasnile su nam.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije