ZAVIRITE U UNUTRAŠNJOST

FOTO Otvoren dograđeni vrtić u Šenkovcu: ‘Vrapčić’ dobiva još dvije skupine i popratne prostore

- Vrtić sada može primiti oko 120 djece o kojima brine 16 zaposlenih, čime pokrivamo sve potrebe - kaže ravnateljica Melita Pergar

Danas je na prigodnoj svečanosti u Šenkovcu otvoren dograđeni Dječji vrtić “Vrapčić”. Radovi vrijedni oko 3 milijuna kuna započeli su početkom godinu, a po njihovom završetku vrtić je dobio dodatne prostorije za smještaj još dviju skupina.

>> Otvoren dograđeni vrtić u Šenkovcu: “Vrapčić” dobiva još dvije skupine i popratne prostore

Također je rekonstruiran sanitarni čvor, kotlovnica, prostor za izolaciju i terasa, a nabavljena je i nova oprema. Proširenje vrtića, prema riječima njegove ravnateljice Melite Pergar, pridonijelo je poboljšanju pedagoških standarda.

– Dogradnja nam je omogućila dodatnu kvalitetu rada. Proširenjem prostora smo skupini, dosad smještenoj u holu, osigurali primjerenije uvjete za rad s djecom predškolske dobi. Ujedno je time prostor koji su dosad koristili oslobođen, pa tamo od sada možemo provoditi neke tjelesne aktivnosti kad je vani ružno vrijeme ili organizirati prigodna druženja, programe i priredbe.

Sve to omogućilo nam je i otvaranje još jedne jasličke skupine koja nam je nužno potrebna, jer svake godine bilježimo povećani interes za upis djece u jaslice. Tako sada možemo prihvatiti sve zahtjeve roditelja koje smo ranije morali odbijati ili stavljati na listu čekanja. Vrtić sada može primiti oko 120 djece o kojima brine 16 zaposlenih, čime pokrivamo sve potrebe, istaknula je ravnateljica.

Njezina razmišljanja dijeli i načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat.

– Dogradnjom vrtića dobili smo mogućnost da ga sva djeca s područja Općine mogu pohađati bez brige. Dapače, imat ćemo i slobodnih mjesta, pa možemo primiti i mališane izvana. Svim našim mještanima tako smo osigurali još bolji standard, a nastavit ćemo se truditi da Šenkovec bude jedna od najpoželjnijih općina za život, rekao je Horvat i detaljnije pojasnio financijsku konstrukciju.

Vrpcu je na otvorenju prerezala Korina Zemljić

– Oko milijun kuna dobili smo od Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike zahvaljujući našoj saborskoj zastupnici Bernardi Topolko. Međimurska županija, zahvaljujući županu Matiji Posavcu, osigurala je 300 tisuća kuna, a uzeli smo i kredit od milijun kuna na 5 godina uz mjesečnu ratu od 17 tisuća kuna. Razlika je pokrivena iz našeg proračuna – rekao je.

Župan Matija Posavec podsjetio je da je Međimurska županija vodeća u Hrvatskoj po izdvajanju za predškolski odgoj. 

– U ovome trenutku u Međimurskoj županiji gradimo 11 dječjih vrtića. Iako to nije obaveza regionalne samouprave, ulaganje u naše najmlađe stanovnike donosi bolju budućnost. Svaki novi vrtić, svaka nova jaslička skupina, motiv su našim stanovnicima za veći broj djece što je preduvjet sretnije i uspješnije zajednice. Drago mi je da smo dogradnju vrtića u Šenkovcu mogli podržati s 300 tisuća kuna, baš kao što na sličan način podupiremo izgradnju svih 11 vrtića širom Međimurja, zaključio je Posavec.

Načelnik Horvat najavio je i nove projekte. 

– Potkraj godine započinjemo radove na zbrinjavanju oborinskih voda u Knezovcu. Vrijednost investicije iznosi oko tri milijuna kuna, a vjerujem da će biti završena do slijedećeg ljeta. Iako nam kategorizacija među najrazvijenije općine u Hrvatskoj otežava pristup novcu iz ministarstava i europskih fondova, vjerujem da će nam dobra suradnja sa Županijskom upravom za ceste i Hrvatskim vodama pomoći da ovaj projekt izvedemo do kraja bez dodatnog zaduživanja, rekao je.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije