AMAZON OF EUROPE BIKE TRAIL

BICIKLIJADA PO MEĐIMURJU Priključite se zajedničkoj vožnji biciklima od Čakovca do Marine u Prelogu

Biciklijada se organizira s ciljem upoznavanja područja uz rijeku Dravu kao uzbudljive biciklističke destinacije

Turistička zajednica Međimurske županije poziva na biciklijadu Amazon of Europe, zajedničku vožnju od Čakovca do Marine u Prelogu u subotu, 7. rujna.

Biciklistički događaj je dio Međunarodnog biciklističkog festivala Europska Amazona, a koji se održava od kolovoza do listopada 2019. kroz jedanaest biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji, a organizator je Turistička zajednica Međimurske županije, s ciljem upoznavanja područja uz rijeku Dravu kao uzbudljive biciklističke destinacije, upoznavanje s projektom biciklističkih staza Amazon of Europe i buduće biciklističke staze, kao i promicanje i jačanje prekogranične suradnje između Mađarske i Hrvatske.

Okupljanje i start je ispred ureda Turističke zajednice Međimurske županije u Čakovcu, bana J. Jelačića 22 E (vojarna) od 9 sati. Start vožnje je u 10 sati. Ruta biciklijade je Čakovec – Ivanovec – Orehovica – Sveti Križ – Prelog – Hrženica – Zamlaka – Šemovec – Gornji Kuršanec – Čakovec. Prolazi većinom makadamskim cestama i stazama te je pogodna za MTB i trekking bicikle.

Kraći odmor i okrijepa za sudionike je u caffe baru Marina na preloškoj Marini na dravskom jezeru. Kartu rute pronađite klikom ovdje.

Za prijave i informacije javite se u Turističku zajednicu Međimurske županije na njihovu Facebook stranicu, e-mail tzmedimurje@gmail.com ili na telefon: 040/310-071. Više informacija o samom događaju potražite klikom ovdje.

Amazon of Europe Bike Trail je projekt sufinanciran sredstvima transnacionalnog programa Interreg Danube, koji kroz suradnju organizacija iz pet zemalja ima za cilj uspostaviti međunarodno prepoznat i održiv cikloturistički proizvod na području budućeg 5-državnog UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav (TBR MDD). Više informacija o projektu možete pronaći na službenim stranicama ili Facebooku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije