upoznajte povijest i kulturnu baštinu Međimurja

MUZEOLOGAJNICA Muzej Međimurja Čakovec predstavlja plan edukativnih radionica za novu školsku godinu

Muzeologajnica je edukativno-kreativni projekt Pedagoškog odjela Muzeja Međimurja Čakovec za edukaciju predškolske i školske djece

Muzej Međimurja Čakovec poziva na promociju projekta ‘Muzeologajnica’ Pedagoškog odjela Muzeja i predstavljanje plana edukativnih radionica za školsku godinu 2019./2020. koja će se održati u petak, 13. rujna u 13 sati u prostorijama Muzejsko-informativnog centra (MIC).

Što je Muzeologajnica?

Muzeologajnica je edukativno-kreativni projekt Pedagoškog odjela Muzeja Međimurja za edukaciju predškolske i školske djece. Sastoji se od niza radionica na različite teme vezane uz baštinu Međimurja koje su povezane s Nastavnim planom i programom za pojedine razrede.

Zašto Muzeologajnica?

Sudjelovanjem u Muzeologajnici upoznajete zavičajnu povijest i kulturnu baštinu Međimurja već od vrtićke dobi. Saznajte zašto grad Čakovec zovu i Gradom Luje Bezeredija, tko je bila Rumpumpum, a tko “najhrabrija žena Europe”, poslušajte legendu o Pozoju, izradite obiteljski grb, provjerite vještine tkanja na tkalačkom stanu… Upoznajte se s radom kustosa i zadaćama muzeja jer… BITI KUSTOS NIJE LAKO!

Gdje?

Predstavljanje će se održati u prostorijama Muzejsko-informativnoga centra (MIC) u petak, 13. rujna u 13 sati

Za koga?

Promocija je namijenjena prvenstveno odgojiteljima u vrtiću, učiteljima i profesorima u osnovnim i srednjim školama, ali i ostaloj zainteresiranoj javnosti i medijima.

Tko je Zrinko?

Zrinko je muzejski dječak vitez, maskota Muzeologajnice i simbol učenja kroz povijest.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije