POGREB U PONEDJELJAK

TUŽNA VIJEST U 92. godini preminuo prof. Vladimir Kapun

- Molimo da se umjesto vijenaca, cvijeća i svijeća daju prilozi za Caritas u Čakovcu - molba je njegove obitelji

U četvrtak, 29. kolovoza napustio nas je Vladimir Kapun, profesor hrvatskoga jezika i književnosti i sociologije, bivši ravnatelj Knjižnice, začetnik Zavičajne zbirke “Insulana”, kustos Odjela narodne revolucije u Muzeju Međimurja Čakovec te ravnatelj Muzeja od 1964. do 1971. godine.

U nekoliko se rečenica ne može opisati biografija čovjeka koji je do posljednjega daha vrijeme provodio s olovkom i papirom u ruci ili uz računalo i neumorno istraživao, proučavao i bilježio sitnice koje možda (ne) čine povijest, ali su zahvaljujući njemu objavljene u brojnim publikacijama i jedinoj autorskoj knjizi Međimurje 1918. Druga autorska knjiga Vladimira Kapuna, nažalost, ostala je u povojima nakon teške prometne nesreće zbog koje je otišao i u mirovinu.

Spojimo li nedovršenu građu knjige s karticama tekstova koje je gotovo dva desetljeća iz tjedna u tjedna neumorno objavljivao u Listu Međimurje, njegove sitnice ispisale su jednu povijest i na tome smo mu neizmjerno zahvalni. U jednom je razgovoru napomenuo kako ne bi želio da mu ono što je desetljećima skupljao ‘grobar hiti v jamu’. Sigurni smo da se to neće dogoditi i vjerujemo da će dosad neobjavljene sitnice uskoro ugledati svjetlo dana – kažu iz Muzeja Međimurja Čakovec.

Vladimir Kapun preminuo je nakon duge i teške bolesti u 92. godini.

– Molimo da se umjesto vijenaca, cvijeća i svijeća daju prilozi za Caritas u Čakovcu – molba je njegove obitelji. Posljednji ispraćaj održat će se u ponedjeljak, 2. rujna u 14 sati na groblju u Varaždinu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije