PJESNIČKA VEČER

FOTO Učiteljica i pjesnikinja Jagoda Vičević u Čakovcu predstavila svoju prvu zbirku pjesama naziva ‘Kraj tebe stih’

Zbirka obuhvaća 160 pjesama različite tematike, pisanih na hrvatskom književnom te kajkavskom jeziku

Svoju prvu zbirku pjesama sjedinjenih pod nazivom ‘Kraj tebe stih’, u petak, 30. kolovoza predstavila je pjesnikinja i učiteljica Jagoda Vičević iz Praporčana. U svečanoj atmosferi zgrade Scheier Čakovec pričalo se o djelu koje obuhvaća 160 pjesama različite tematike, pisanih na hrvatskom književnom te kajkavskom jeziku.

>> Jagoda Vičević u Čakovcu predstavila svoju prvu zbirku pjesama naziva ‘Kraj tebe stih’

Na samom početku programa posjetitelje je pozdravio i prvim stihovima otvorio svečanost pjesnik Danijel Kralj. Uz njega su redom stihove interpretirali i sama autorica zbirke, zatim Jelena Dokleja, Jurica Vičević i Alen Barbić, članovi Kazališnog društva Pinklec.

– Prije nego li sam uopće planirala objaviti ovu zbirku pjesama, neki su primjećivali pjesničku ljepotu mojih pjesama, stoga posebne zahvale upućujem Društvu za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina, časopisu Kultura, obitelji i prijateljima, kao i svima ostalima koji su izgovorili lijepe riječi o mojim stihovima, kazala je autorica zbirke uz zahvale Međimurskoj županiji što je ustupila prostor, kao i sponzorima te svima koji su dali svoj doprinos u ostvarenju zbirke i organizaciji pjesničke večeri.

– Pitaju me ovih dana zašto pišeš, kada, kako pjesme nastaju. Riječi su magične, a ja sam ponekad uvučena u svijet osjećaja, misli i iskrenih trenutaka koje prenosim u riječi, nastavila je i utonula u stihove vlastite pjesme.

O suradnji i poznanstvu s autoricom te procesu ilustriranja pjesničke zbirke ‘Kraj tebe stih’ pričala je nastavnica likovne kulture Marina Mrazović, koja je naglasila zahvalnost i zadovoljstvo sudjelovanja u projektu.

– Moram istaknuti da su neki od ovih radova nastali prije više od 10 godina, za vrijeme rada s gospođom Vičević u istoj osnovnoj školi. Moji su je radovi izrazito dojmili te ih je većinu čuvala u ladici, pa sam tako za ovu zbirku napravila svega nekoliko novih radova, a koji su svi inspirirani Jagodinim pjesmama, ispričala je Marina.

Nakon svečanog dijela programa upriličeno je druženje uz domjenak, a kako je bilo na pjesničkoj večeri pogledajte u našoj fotogaleriji!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije