Natječaj “Pješke ili biciklom na posao”

Natječaj “Pješke ili biciklom na posao”

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije  već četvrtu godinu organizira nagradni natječaj “Pješke ili biciklom na posao”, s ciljem da se građane potakne na što više kretanja.

Natječaj je namijenjen zaposlenim osobama koje tijekom tri radna tjedna, od 5 do 23. rujna, trebaju pješačiti ili putovati biciklom do posla i s posla barem tri dana u svakom tjednu. Uključiti se mogu osobe kojima je udaljenost do posla najmanje jedan kilometar.

Sudionici tijekom akcije bilježe broj prijeđenih kilometara i po završetku prijavljuju rezultate u Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Sudionici natječaja koji zadovolje sve kriterije za prijavu ulaze u ždrijeb za izbor vrijednih nagrada.

Danas postoje neoborivi dokazi da cjeloživotna, svakodnevna tjelesna aktivnost unapređuje i štiti fizičko, psihičko i socijalno zdravlje kako pojedinaca, tako i cijele zajednice, povećava funkcionalnu sposobnost starijih osoba i radnu produktivnost aktivnog stanovništva, te smanjuje stope bolovanja i potrošnju u zdravstvu – ističu u ZJZ-u Međimurske županije, koji će o akciji podrobnije izvijestiti u četvrtak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije