Act.klub program za rujan

Act.klub program za rujan

Nakon ljetne stanke nastavljaju se događanja za javnost Autonomnog centra – ACT objedinjena pod nazivom act.klub. Iz rujanskog programa izdvajamo gostovanje prof. dr. Michaela Punta sa Sveučilišta u Plymouthu (Velika Britanija) koji će 23. rujna u 19 sati u Autonomnom centru održati predavanje “Između svjetova: nakon Asima: transdiciplinarnost i tehnologija”.

Doktor Punt nam želi približiti kako transdiciplinarnost može utjecati na veze između znanosti, tehnologije i popularne kulture.
16. rujna dolazi Dejan Pestotnik, producent i potpredsjednik Multimedijskog centra Kibla iz Maribora. Dejan će govoriti o strateškom položaju svoje organizacije u europskom kulturnom prostoru, o Mariboru koji 2012. postaje Europska prijestolnica kulture te o mogućnosti suradnje s organizacijama u Hrvatskoj.

Bit će održane 2 projekcije filmova. RIP: A Remix Manifesto (14. rujna u 19 sati) je dokumentarac u kojemu se istražuje problem autorskih prava i intelektualnog vlasništva. U filmu između ostalih sudjeluju i osnivač Creative Commonsa Lawrence Lessig i brazilski ministar kulture Gilberto Gil.

30. rujna u 18:30 sati u okviru Obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga bit će prikazan šokantni dokumentarac Heroin “crni katran”: mračni kraj ulice. Podsjećamo i na stalne programe u Autonomnom centru. Volonterski ured Međimurja u suradnji s Međimurskom županijom i Udrugom Zora je otvoren ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 14 sati.
Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa je otvorena radnim danom od 10 do 14 sati, a odnedavno je na web stranicama www.tabularasa.hr dostupan pretraživi katalog knjižne građe.

Više informacija o programu za rujan i najavama za listopad nađite na act.klub program za rujan 2011. (www.actnow.hr)

Program je financijski podržan od Ministarstva kulture i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije