Mladi Međimurci sa katoličkom mladeži svijeta u Madridu

Mladi Međimurci sa katoličkom mladeži svijeta u Madridu

Svjetski dan mladih jest događaj koji jednom u tri godine okuplja katoličku mladež cijelog svijeta. Taj je događaj utemeljio papa Ivan Pavao II. i prvi se Svjetski dan mladih održao u Rimu 1986.

Ove je godine svjetski dan mladih održan u Madridu. Svjetski dan mladih već se tradicionalno slavi u tri dijela: kateheza, molitveno bdijenje i euharistijsko slavlje. Simbol svjetskog dana mladih jest križ mladih koji simbolizira jedinstvo i vjere i poziva na mir i ljubav.

Veličanstvenom bdijenju s papom na aerodromu Cuatro Vientos u Madridu u subotu navečer koje nije mogla spriječiti ni oluja prisustvovalo je oko dva milijuna mladih iz cijelog svijeta.

Radosno ozračje i osjećaj zajedništva potrajao je cijelu noć koju su mladi proveli na aerodromu. Tu su noć mladi iskoristili za upoznavanje s drugim mladima i tako se međusobno obogaćivali i rasli u zajedništvu i upoznavanju različitosti koja karakterizira Crkvu. 

Vrhunac susreta bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio papa Benedikt XVI. koji je pozvao mlade da nadvladaju individualizam i da žive svoju vjeru u zajedništvu s drugima i da budu svjedoci svoje vjere. Svjetskom danu mladih u Madridu prisustvovala je i nekolicina mladih Međimuraca koji su na susretu svjedočili vjeru svojeg kraja.

Radost susreta s papom ostala je u nama i dugo nakon završetka susreta i već se sada radujemo sljedećem susretu koji će se održati u Rio de Janeiru 2013. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije