U Donjoj Dubravi održani “Dani luka i ekološke proizvodnje”

U Donjoj Dubravi održani “Dani luka i ekološke proizvodnje”

U dvorištu Doma kulture Zalan u Donjoj Dubravi u nedjelju, 28. kolovoza održani su peti po redu Dani luka i ekološke proizvodnje. Manifestaciju je u ime Međimurske županije i župana Ivana Perhoča otvorio predsjednik Skupštine Petar Novački. Goste, izlagače, a posebno donjodubravske žene koje gaje tradiciju uzgoja dobravskog ljuka, pozdravio je načelnikMarijan Varga.

Dani luka i ekološke proizvodnje okupili su 30.-tak izlagača iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Uslijedila je degustacija jela od luka i tradicijskih jela, nakon koje je zanimljivo predavanje o ljekovitosti luka i njegovim nutricionističkim vrijednostima održao Željko Sobotka, prof.

U kulturno zabavnom programu nastupili su Puhački orkestar iz Vrbovskog, Martin Srpak, Pjevački zbor udruge umirovljenica iz Donje Dubrave i Janči bend. Organizatori manifestacije bili su Općina Donja Dubrava i Duga – društvo za biološko dinamičko gospodarenje iz Čakovca, dok je glavni pokrovitelj bilo Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije